Hlavní obsah

Stop mastícím se vlasům

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mastné vlasy se slepují a špatně upravujíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás problém rychle se mastících vlasů? Máme pro vás tipy na skvělé vlasové přípravky, které vás neduhu zbaví. Domácí péči o mastné vlasy je dobré podpořit profesionální kúrou v kadeřnickém salonu, aby se vlasy staly vaší ozdobou.

Článek

Téměř pětina mužů a žen přiznává, že pociťují problém s příliš se mastící vlasovou pokožkou. Tuk z mazových žlázek má za normálních okolností zvyšovat pružnost vlasu, a tím ho chránit proti lámání. Pokud však dojde k  nadprodukci mazu, vlasy jsou těžko upravitelné, vypadají zplihle, slepují se do pramínků a ztrácejí objem.

Domácí péče s profesionálními přípravky

Nová technologie Citramine řady vlasové kosmetiky L`Oréal na mastné vlasy dosahuje vysoké účinnosti díky dvěma složkám.

Kyselině citronové, která pomáhá lepšímu očištění vlasů od přebytečného mazu a jiných nečistot - vlasy „dýchají", jejich lehkost je dlouhodobě obnovena. A vitaminu E, který bojuje proti pocitu svědění a přispívá k lepšímu prokrvení pokožky.

Na této bázi je šampon Pure Ressource Maxi, který dostane hydrolipidický film pokožky do rovnováhy, chrání ji proti vnějším vlivům a nadměrné tvorbě mazu. Výsledkem je zdravá vlasová pokožka a svěží lehké vlasy.

Právě muži by měli průběžně s nadprodukcí mazu bojovat, je to jedna z příčin vypadávání vlasů.

Cílená péče - zaručený výsledek

Ve vybraných kadeřnických salonech si můžete dopřát profesionální účinnou obnovující kúru, která pomůže dosáhnout rovnováhy u snadno se mastící vlasové pokožky. Vyzkoušejte např. přípravek Soft Peel, který se nanáší na vlhké vlasy a vmasíruje se do vlasové pokožky a zbaví ji šetrně nadbytečného mazu. Pro zklidnění a hydrataci  se poté nanese přípravek Sensi Post, výsledkem jsou lehké a lesklé vlasy.

Poraďte se svým kadeřníkem, určitě zvolí pro vás ty nejvhodnější přípravky proti maštění vlasů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dopřejte si výživnou kúru u kadeřniceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Domácí zábaly - levnější varianta

Vymačkejte šťávu z jednoho až dvou citronů. Rozetřete tuto šťávu na pokožce hlavy a nechte dvacet minut působit. Následně šťávu vymyjte. Citronová šťáva podporuje prokrvení, zužuje póry a působí protizánětlivě.

Další variantou je bylinková vlasová kúra z jedné čajové lžičky květů tymiánu, květů šalvěje a přesličky, které prolijete sto mililitry vroucí vody a přidáte padesát mililitrů jablečného octa. Směs přecedíte a vmasírujete do umytých mokrých vlasů.

Regenerující a ozdravné přípravky nanášejte na umyté vlasy.

Mastí se vám vlasy už do druhého dne? Potom se problém mastných vlasů týká i vás. V žádném případě to nepodceňujte, nejenže nevypadají pěkně, ale maz může způsobit onemocnění kořínků a následné řídnutí vlasů. Je jen na vás, jestli zvolíte některý z domácích přípravků, nebo sáhnete po profi péči na mastné vlasy.

Reklama

Související témata:

Načítám