Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Kuchařka první republiky, Smartpress

Foto: Kuchařka první republiky, Smartpress

S nadcházející zimou vás většinou přechází chuť na saláty (pokud vůbec někdy přišla), a naopak dáváte přednost teplým jídlům. Nejlepší možností, jak do nich dostat zeleninu, jsou syté krémové polévky! Zkuste i tu uzenou!

25 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 40 g pšeničné krupice
  • 20 g másla
  • 80 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 400 g uzeného masa
Jíška
  • 15 g másla
  • 15 g hladké mouky
Článek

Postup

01.

Maso dobře opláchněte, vložte do 1,5 litru vroucí vody a uvařte doměkka.

02.

Mezitím si oloupejte a na kostičky pokrájejte zeleninu, na másle opečte krupici a v jiném menším hrnci připravte jíšku z hladké mouky a másla – opékejte ji jen tak dlouho, až lehce zezlátne.

03.

Vývar přeceďte, maso ponechte stranou a je-li třeba, polévku osolte. Přidejte do ní pokrájenou zeleninu, máslovou jíšku i opraženou krupici. Vařte jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut.

04.

Do talířů rozdělte vlákna masa, zalijte polévkou a ozdobte na jemno nasekanou petrželkou.

Milujete krémové polévky? Pak určitě musíte vyzkoušet tu kedlubnovou.

Reklama

Související témata:

Načítám