Hlavní obsah

Uzená polévka s praženou krupicí

Hodnocení:
(2)
Foto: Kuchařka první republiky, Smartpress
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

S nadcházející zimou vás většinou přechází chuť na saláty (pokud vůbec někdy přišla), a naopak dáváte přednost teplým jídlům. Nejlepší možností, jak do nich dostat zeleninu, jsou syté krémové polévky! Zkuste i tu uzenou!

Ingredience pro:
4 porce
Základ polévky
  • hladkolistá petržel
  • sůl
  • 40 g krupice
  • 20 g másla
  • 80 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 400 g uzeného masa
Jíška
  • 15 g másla
  • 15 g hladké mouky
Článek

Postup

Krok 1: Maso dobře opláchněte, vložte do 1,5 litru vroucí vody a uvařte doměkka.

Krok 2: Mezitím si oloupejte a na kostičky pokrájejte zeleninu, na másle opečte krupici a v jiném menším hrnci připravte jíšku z hladké mouky a másla – opékejte ji jen tak dlouho, až lehce zezlátne.

Krok 3: Vývar přeceďte, maso ponechte stranou a je-li třeba, polévku osolte. Přidejte do ní pokrájenou zeleninu, máslovou jíšku i opraženou krupici. Vařte jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut.

Krok 4: Do talířů rozdělte vlákna masa, zalijte polévkou a ozdobte na jemno nasekanou petrželkou.

Milujete krémové polévky? Pak určitě musíte vyzkoušet tu kedlubnovou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama