Hlavní obsah

Krémová kedlubnová polévka

Hodnocení:
(17)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Dali byste si jídlo plné jarní zeleniny a bylinek, ale na saláty vás neužije? Uvařte si krémovou kedlubnovou polévku z receptáře naší babičky a nebudete litovat!

Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 3 ks kedlubny
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 1 dl smetany na vaření 33%
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1/2 ks citronu
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý kopr
  • čerstvá pažitka
  • veka
  • 4 ks vajec natvrdo
Článek

Postup

Krok 1:  Cibuli nakrájejte nadrobno a vhoďte do hrnce k rozehřátému máslu. Po chvíli restování přihoďte oloupané a na kostičky nakrájené kedlubny a mrkev a opékejte asi 10 minut, až je zelenina pěkně opečená.

Foto: Jakub Jurdič

Z kedlubny odstraňte slupku a dřevnaté části

Foto: Jakub Jurdič

Po chvíli restování přidejte k cibuli i očištěnou a nakrájenou kedlubnu

Krok 2: Zeleninu osolte, přidejte lžičku cukru a zalejte asi 750 ml vody – čím méně vody dáte, tím bude polévka krémovější. Povařte do změknutí, poté tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte najemno nasekanou pažitku a kopr, zjemněte smetanou a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podávejte s opečenou vekou nebo jiným pečivem, vařeným vajíčkem a ozdobenou jarními bylinkami.

Foto: Jakub Jurdič

Opečenou zeleninu osolte a přidejte lžičku cukru

Foto: Jakub Jurdič

Hotovou polévku místo pasírování jednoduše rozmixujte tyčovým mixérem

Foto: Jakub Jurdič

Na závěr zjemněte smetanou

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama