Hlavní obsah

Uzené maso s křenovými bramborami

Hodnocení:
(12)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Nedávno jsme publikovali recept na křenovou omáčku s uzeným masem a narazili jsme na zajímavý problém: spousta lidí prostě křenovou omáčku nesní. Dnes tu tedy máme tip, jak si dopřát plnohodnotný teplý oběd i bez omáčky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g brambor
  • sůl
  • 50 g másla
  • 50 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 75 g křenu
  • 600 g moravského uzeného
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě do měkka. Slijte a nechte chvíli vypářit. Rozšťouchejte a přidejte máslo, čerstvý sýr a nastrouhaný křen – jeho množství volte podle toho, jak moc ostré brambory chcete mít. Pořádně promíchejte.

Krok 2: Uzené maso nakrájejte na plátky a opečte na rozpáleném sádle nebo másle. Podávejte s horkými křenovými bramborami.

Kombinace uzeného masa a křenu je věčná. Podělíte se s námi o váš rodinný recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC
14. 12. 2017

Reklama

Sdílejte článek