Hlavní obsah
3,5
(14)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Tip na skvělé jídlo s uzeným a kaší, trochu jinak.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 50 g másla
  • 50 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 75 g křenu
  • 600 g uzeného masa
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě do měkka. Slijte a nechte chvíli vypářit. Rozšťouchejte a přidejte máslo, čerstvý sýr a nastrouhaný křen – jeho množství volte podle toho, jak moc ostré brambory chcete mít. Pořádně promíchejte.

02.

Uzené maso nakrájejte na plátky a opečte na rozpáleném sádle nebo másle. Podávejte s horkými křenovými bramborami.

Kombinace uzeného masa a křenu je věčná. Podělíte se s námi o váš rodinný recept?

Reklama

Načítám