Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tip na skvělé jídlo s uzeným a kaší, trochu jinak.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 50 g másla
    7
  • 50 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 75 g křenu
  • 600 g uzeného masa
  • 2 lžíce sádla
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě do měkka. Slijte a nechte chvíli vypářit. Rozšťouchejte a přidejte máslo, čerstvý sýr a nastrouhaný křen – jeho množství volte podle toho, jak moc ostré brambory chcete mít. Pořádně promíchejte.

02.

Uzené maso nakrájejte na plátky a opečte na rozpáleném sádle nebo másle. Podávejte s horkými křenovými bramborami.

Kombinace uzeného masa a křenu je věčná. Podělíte se s námi o váš rodinný recept?

Načítám