Hlavní obsah

V hlavní roli chřest! Pochutnejte si na polévce i variacích s omáčkami

Foto: Depositphotos

Sezona chřestu je v plném proudu a byla by škoda se o tuto lahodnou zeleninu ochudit!Foto: Depositphotos

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona českého chřestu je na rozdíl od jiné zeleniny poměrně krátká, a proto by byl téměř hřích nevyužít současné nabídky této křupavé jarní dobroty. Ochutnejte ji v polévce, grilovanou i s omáčkou!

Článek

Ať už si vyberete křupavý zelený, který je snazší na přípravu, nebo jemný bílý, který je zase charakteristický svou delikátní chutí, v květnu byste si měli chřest dopřát určitě minimálně jednou. Sezona je v plném proudu, takže nezbývá než si vybrat mezi chřestem vařeným s holandskou omáčkou, grilovaným se slaninou nebo jemnou smetanovou polévkou. Případně se jako my vyhnout těžkému rozhodování a vzít to pěkně postupně…

Jaká je vaše nejoblíbenější úprava této delikátní zeleniny?

Reklama

Načítám