Hlavní obsah

Chřestová polévka

Hodnocení:
(116)
Foto: Kuchařka první republiky, Smart Press
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Jemná polévka, která zejména v květnu přijde vhod? Chřestová! Naučte se ji krok po kroku podle tohoto receptu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 svazek bílého chřestu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový květ
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • špičky zeleného chřestu
Článek

Postup

Krok 1: Z chřestu odřízněte tuhé konce a celé stonky pak oloupejte škrabkou na brambory. Nakrájejte na menší kousky a téměř doměkka uvařte ve vývaru.

Krok 2: Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalejte ji vývarem z chřestu, ochuťte muškátovým květem a alespoň 15 minut povařte. Polévku proceďte a vraťte do ní uvařený chřest.

Krok 3: Ve smetaně rozkvedlejte žloutky, zamíchejte ji do horké polévky a ihned odstavte. Opepřete, případně dosolte a ozdobte spařenými špičkami zeleného chřestu.

Ještě jste chřest nevyzkoušeli, protože nevíte, jak na něj? Přečtěte si náš článek, kde vám šéfkuchař poradí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.