Hlavní obsah

Chřestová polévka

Hodnocení:
(1)
Foto: Kuchařka první republiky, Smart Press
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Jemná polévka, která zejména v květnu přijde vhod? Chřestová! Naučte se ji krok po kroku podle tohoto receptu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 svazek bílého chřestu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový květ
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • špičky zeleného chřestu
Článek

Postup

Krok 1: Z chřestu odřízněte tuhé konce a celé stonky pak oloupejte škrabkou na brambory. Nakrájejte na menší kousky a téměř doměkka uvařte ve vývaru.

Krok 2: Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalejte ji vývarem z chřestu, ochuťte muškátovým květem a alespoň 15 minut povařte. Polévku proceďte a vraťte do ní uvařený chřest.

Krok 3: Ve smetaně rozkvedlejte žloutky, zamíchejte ji do horké polévky a ihned odstavte. Opepřete, případně dosolte a ozdobte spařenými špičkami zeleného chřestu.

Ještě jste chřest nevyzkoušeli protože nevíte jak na něj? Přečtěte si náš článek kde vám šéfkuchař poradí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama