Hlavní obsah

Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem

Hodnocení:
(3)
Foto: V hlavní roli chřest, IKAR
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Chřestová klasika? Tato vynikající sezonní zelenina s holandskou omáčkou a ztraceným vejcem. Chcete recept? Tady je!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg chřestu
  • 500 g krájené anglické slaniny
  • 4 vejce
  • sůl
  • bílý vinný ocet
Na omáčku
  • 8 žloutků
  • 2 citrony
  • 250 g másla
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Chřest omyjte a odstraňte z něj dřevnaté konce. Každý obalte slaninou a dejte zapéct. Mezitím ve vařící vodě se solí a octem vytvořte měchačkou vír, vklepněte do něj vejce, 2–3 minuty ho povařte a poté vyndejte děrovanou lžící na talířek. Stejně připravte i zbylá vajíčka.

Krok 2: V páře vyšlehejte do hutné pěny žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte citronovou šťávu a pomalu za stálého šlehání přilévejte horké rozpuštěné máslo.

Krok 3: Ogrilovaný chřest podávejte s holandskou omáčkou a ztraceným vejcem.

Jestli si hlídáte linii, omáčky připravte jen poloviční množství nebo zkuste její snadnější variantu z tohoto receptu na vejce Benedikt.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama