Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

S pudinkem se dají dělat věci! Kromě toho, že jím můžete zalít ovoce a pochutnat si na rychlé lahodné svačince, můžete vykouzlit bezkonkurenční žemlovku. Jak na to?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 7 ks rohlíků loupáků
  • 4 ks jablek
  • 600 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce kokosu
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Loupáky nakrájejte klasicky na kolečka a namočte je na několik minut do horkého mléka (spíše je jen lehce pokropte, ať se úplně nerozmočí). Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Pudink uvařte podle návodu v půl litru mléka.

02.

Zapékací formu vymažte máslem, vysypte kokosem a můžete začít klást jednotlivé vrstvy. Na dno vyskládejte část loupáků. Zasypte je strouhanými jablky, skořicovým cukrem a na závěr přelijte polovinou pudinku. Postup opakujte a na vše nakonec naskládejte ještě jednu vrstvu loupáků. Pomažte rozšlehaným vejcem a dejte na 20 minut zapéct na 170 stupňů Celsia. Opravdová dobrota!

Jak na rychlé domácí loupáky, se dočtete v našem dalším receptu.

Související témata:

Načítám