Hlavní obsah
Foto: Philadelphia

Foto: Philadelphia

Zmrzlina na podzim? A proč ne? Ta vanilkovo-karamelová se skořicovými hruškami potěší vaše chuťové buňky na jedničku!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 150 ml vanilkového krému
  • 1/2 lžičky vanilkové tresti
  • 60 g cukru
  • 20 g karamelových bonbonů
    7
  • 4 ks hrušek
  • 1 tyčinka skořice
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cream cheese, připravený vanilkový krém, tresť a polovinu cukru smíchejte dohromady a nechte 3–4 hodiny mrazit.

02.

Karamelové bonbony nasekejte, promíchejte se zmrazeným krémem a vše uložte do druhého dne do mrazničky.

03.

Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 200 stupňů Celsia. Hrušky oloupejte, zbavte je jadřinců a rozkrájejte na podélné čtvrtky. Pak je vložte na hluboký plech či do zapékací misky, polijte asi 1 dl vody, přidejte tyčinku skořice a posypte zbývajícím cukrem.

04.

Plech následně zakryjte alobalem a dejte asi na 20 minut péct. Hotové hrušky nechte vychladnout a podávejte s mírně povolenou zmrzlinou.

Související témata:

Načítám