Hlavní obsah

Vánoce s klidným žaludkem? Tajné tipy!

Foto: Vitar

Svátky jsou obdobím bujnějších oslavFoto: Vitar

Reklama

Vánoce a Nový rok, dva svátky spojené s hojností jídla a pití, se nezadržitelně blíží. A mezi nimi celý týden, který často strávíte na návštěvách ochutnáváním cukroví a připíjením na zdraví.

Článek

Pokud ale opravdu chcete myslet na své zdraví, zkuste jíst a pít během svátků tak, aby váš žaludek zůstal vaším přítelem a vy jste svátky přežily bez větší újmy.

Jak od všeho něco sníst, pochutnat si a nepřejíst se:

1. Dobrého pomálu. Musíte to sníst opravdu všechno? Zeptejte se samy sebe, zda je nutné jíst od všeho velké porce. Radši si vždy vezměte od každého trochu a jezte z menších talířků. Ve velkém si stejně dobroty tak nevychutnáte.

2. Podpořte trávení. Před jídlem malá sklenička aperitivu, po jídle digestiv nebo dvě deci piva. V tomto množství alkohol neuškodí, ale naopak pomůže trávení.

3. Zařaďte do svého denního programu pohyb. Pobyt na čerstvém vzduchu pomůže trávení, navíc dobu strávenou venku (většinou) neprojíte. Využijte volného času a vyrazte na procházky po okolí nebo na výlet do hor.

4. Nenoste volné oblečení. Jakmile budete jíst v širokých teplácích, vejde se do vás víc. Co takhle radši džíny? Ty vám brzy dají signál, že je čas přestat jíst.

5. Připravte si záchranu. Snažily jste se, ale nevyšlo to? Je vám těžko od žaludku? Pravá chvíle pro Vyprošťovák. Stačí rozpustit jednu šumivou tabletu tohoto jedinečného digestiva ve dvou deci vody a pomalu vypít. Blahodárný účinek se brzy dostaví.

Foto: Vitar

S přemírou jídla a pití pomůže VyprošťovákFoto: Vitar

Jak správně pít

1. Kdo chce pít, musí jíst. Největší nesmysl je pít s prázdným žaludkem. Jako základ zvolte masitá jídla, sýry, pečivo… Radši vynechte jogurty, majonézové saláty a další jídla, která se s alkoholem příliš nesnesou. Pojídejte pak i průběžně.

2. Nezapomínejte na nealko. Po celou dobu konzumace alkoholu jej zapíjejte nealkoholickými nápoji, nejlépe obyčejnou vodou. Sycené nápoje vhodné nejsou.

3. Kávu raději ne. Káva odvodňuje a překyseluje žaludek. Na alkoholem pokažený žaludek nepomůže.

4. Hýbejte se. Zatančete si nebo vyběhněte ven na čerstvý vzduch. Osvěžíte se a pomůžete rychleji odbourat alkohol.

5. Jistota na ráno. Pro případ, že by to přece jen dobře nedopadlo, nachystejte si na ráno Vyprošťovák. A teď nemyslíme jen ty vaše osvědčené (česnekovou polévku, vývar, pivo atd.), ale hlavně Vyprošťovák s velkým „V“! Šumivé tablety, které vás ráno po nadměrné konzumaci jídla či pití vždy spolehlivě postaví na nohy.

Chcete vědět více o Vyprošťováku?

Vyprošťovák je digestivum ve formě šumivých tablet. Obsahuje hydrogenuhličitan sodný a kyselinu vinnou. Když je rozpuštěný ve vodě, má neutrální příchuť. Uleví od pálení žáhy a pocitu plného žaludku. Účinkuje rychle a spolehlivě a zakoupíte jej v lékárnách i supermarketech.

Reklama

Související témata:

Načítám