Hlavní obsah

Vánoční horoskop: Na co si dát pozor u každého znamení?

Foto: Thinkstock

Jaké budou mít Vánoce jednotlivá znamení? Co od nich očekávají? Čtěte, vše se dozvíte!Foto: Thinkstock

Reklama

Vánoce jsou blíže a blíže a s nimi přicházejí i obavy a nejistota. Co všechno se může pokazit? Co se asi nepovede? Pro každé znamení je klíčové něco jiného. Na co si dávat pozor?

Článek

Díky povahovým vlastnostem, které jim hvězdy daly do vínku, mají příslušníci jednotlivých znamení jiné priority a hodnoty. Rak kolem sebe potřebuje celou spokojenou rodinu, Panny zase pečlivě uklizený a vyzdobený byt. Na čem tedy komu nejvíce záleží?

Soutěživí Berani (21. 3.–20. 4.)

Pro Berany je všechno jako závod – chtějí spořádat nejvíc cukroví, dostat největší dárek, nejkrásněji vypadat a mít nejlepší nápady na to, čím obdarovat ostatní. Vlastně stačí, když s nimi budete jednat jako s dětmi, protože minimálně na Štědrý večer vklouznou zpátky do dětství. Asi nejhorší by bylo, pokud by jim nikdo nevěnoval dostatečnou pozornost, kdyby se nikdo dost nerozplýval nad dárky od nich a pokud by museli zůstat u jedné činnosti, ať už je to zdobení stromku nebo smažení kapra, moc dlouho.

Praktičtí Býci (21. 4.–21. 5.)

Býkům uděláte radost i neslavně proslulými měkkými dárky, kuchyňským robotem nebo žehličkou. Vždyť se jim to přece hodí a v domácnosti to rozhodně využijí! Ideálně zvládnou během volna nejen vánočně vyzdobit celý dům, ale také stihnou dodělat všechny pracovní resty, přesně jak si naplánovali. Asi největší tragédií by bylo, pokud by se jim snad nepodařilo svými pečlivě vybíranými dárky trefit do vkusu obdarovávaných. Býci si na své „oko na dárky“ dost potrpí, vkládají do jejich nákupu nemalé úsilí.

Foto: Thinkstock

Jestli máte za partnerku Berana, jistě již víte, že je třeba se nad dárkem od ní rozplývat blahemFoto: Thinkstock

Společenští Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blížence na Vánocích baví hlavně možnost si se všemi v klidu popovídat – o Vánocích je to vlastně skoro povinné. Těší se tedy na návštěvy příbuzných i vánoční setkání s kamarády. I když se třeba budou tvářit, že jim lezou krkem, aby se neshodili. Rozhodně se jim nezavděčíte, pokud pojedou doma v televizi celý den jen ty nejklasičtější pohádky. Intelektuální Blíženci se začnou brzy nudit, přepněte alespoň čas od času na něco trochu tematicky náročnějšího.

Rodinní Raci (22. 6.–22. 7.)

Pro Raky je to prostě jasné – hlavní je, aby byla rodina pohromadě. Dokážou se při přípravách rozkrájet na ty nejmenší kousíčky, jen aby měli navařeno, uklizeno, vyzdobeno a připraveno tak, že se každý člen rodiny bude cítit jako v ráji. Naprosto nesnášejí všechny vánoční hádky – od těch nejmalichernějších o ovládač na televizi, až po ty komplikovanější, které jim mohou celé svátky úplně pokazit. Snažte se tedy prožít Vánoce v co největším klidu.

Zářiví Lvi (23. 7.–22. 8.)

Lvi dokážou být naprosto skvělí, všechno zorganizovat a zařídit, rozdělit všechny úkoly tak, aby všechno perfektně klaplo a nikdo se necítil jako otrok. V ideálním případě si Lev bude užívat moment, kdy mu pod stromkem celá rodina poděkuje, jak skvěle Vánoce zrežíroval. Jestli ale něco nesnáší, je to moment, kdy něco nejde podle plánu, kdy si někdo vyloží pokyny po svém, nebo je – dokonce! – zcela ignoruje. Tím končí všechna legrace a rozhodně se takovému chování vyhněte. Nechte Lva zazářit.

Perfektní Panny (23. 8.–22. 9.)

Panny mají už dávno před tím, než vůbec začne advent, připraveno několik seznamů a tabulek, podle kterých budou jejich Vánoce probíhat: kolik druhů cukroví napečou, které dárky zabalí do zlatého a které do modrého papíru, kdo zařídí stromeček a jaké koření použijí na kapra. Všechno totiž musí být perfektní, dokonalé a bez chybičky. I záhyb na ubruse může být ve vypjatém okamžiku důvodem k slzám, natož povalený stromek nebo připálený kapr…

Foto: Thinkstock

Pro Raky je nejdůležitější, aby se sešla celá rodina a všichni zažívali pohoduFoto: Thinkstock

Harmonické Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy se prostě snaží, aby byla pohoda. Aby se každý zapojil, uplatnil svou ideu Vánoc a všichni byli spokojení. Navíc se vyžívají ve výzdobě, vždycky to u nich vypadá tak dokonale, jako v Ježíškově dílně! Problém může přijít v okamžiku, když dostanou za úkol cokoli rozhodnout. Bílá nebo zelená stuha může být zásadní otázkou, která rozhodne o osudu Vánoc. Posaďte se s nimi, pomozte jim se rozhodnout, ale příliš netlačte. Nestojí to za to.

Záhadní Štíři (24. 10.–22. 11.)

Štíři vlastně nedají najevo, jestli se na Vánoce těší, nebo je všechen ten humbuk kolem jen a pouze obtěžuje. Nejraději by všechno prožili někde v koutku s knížkou tak, aby si jich nikdo příliš nevšiml. A vůbec by se nezlobili, pokud by se kolem nich trochu skákalo a rozmazlovalo. Naopak do domácích a dalších prací je nedonutíte, musí jedině chtít sami, jinak je všechno k ničemu. Pro Štíra je totiž hororem, že by se měl stát otrokem Vánoc.

Akční Střelci (23. 11.–21. 12.)

Jak to rozhodně nemá vypadat? Inu, Střelci prostě nedokážou sedět na jednom místě. Rozhodně po nich nechtějte, aby s vámi od rána do večera jedli cukroví a sledovali pohádky, na to se u Střelců nehraje. Už se těší na to, až vyjedou na snowboardu či lyžích na sněhové pláně, proběhnou se na běžkách nebo si užijí speciální vánoční bruslení. Jejich Vánoce musí být akční a nezapomenutelné, takže klidně pusťte z hlavy plány na horkou čokoládu a Pyšnou princeznu.

Foto: Thinkstock

Kdo nemá stání ani o Vánocích? Střelci. Nesnažte se je udržet u svátečního stolu déle, než je to nutné, stejně byste je nepřesvědčili. Dávno mají naplánovanou cestu, například na horyFoto: Thinkstock

Cílevědomí Kozorozi (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi berou Vánoce jako úkol. Ne snad, že by jim vadily, vůbec. Jen je to pro ně mise, kterou je někdo – nebo oni sami – pověří, a pak se ji snaží splnit na sto procent. Kozorohy určitě rozhodí, pokud bude něco jinak, pokud někdo nesplní to, co líbil, a také když nebudou náležitě pochváleni a oceněni za své úsilí. Nejhorší noční můrou pro ně je, že se něco pokazí – takže i kdyby náhodou, tvařte se, že nic.

Originální Vodnáři (21. 1.–20. 2.)

Pokud pod stromkem najdete cosi, u čeho nemáte tušení, k čemu to slouží, vězte, že vás jistě obdaroval váš drahý Vodnář. Tito praštění snílci jsou vždy o krok napřed a své ujeté a originální nápady rádi realizují. Neděste se tedy a připravte se na všechno. Asi největší tragédie by se stala, pokud by Vodnáři mezi dárky nenašli žádné překvapení – potřebují ho a to nadšení a údiv je pro ně vlastně mnohem důležitější než obsah dárku samotného.

Nápomocné Ryby (21. 2.–20. 3.)

Zrozenci ve znamení Ryb vám rozhodně pomůžou – a to s čímkoli, co potřebujete. A nemusíte ani prosit, oni to prostě vycítí. Ryby si užívají atmosféru vzájemné náklonnosti a vřelosti a rády se obětují, aby nedošlo k žádným konfliktům. Přizpůsobí se tomu, co navrhnete, dokážou si užít Vánoce na všechny způsoby. Jen pokud ve vzduchu visí napětí, cítí se stísněně a nepříjemně, hlavně díky své velké citlivosti, která je na podobné věci jako radar. Takže hezky s úsměvem a nehádat se.

Teď už víte, co od jednotlivých znamení čekat a čeho se vyvarovat. Jak budou vypadat Vánoce u vás doma?

Reklama

Související témata:

Načítám