Článek
Postup
01.
Vepřovou krkovici očistěte, nakrájejte na menší kostky, přesuňte do hrnce a spařte vroucí vodou. Po dvou minutách ji z vody vyndejte.

Maso spařte v hrnci vroucí vodouFoto: Archiv
02.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a zpěňte v hlubší nádobě na másle.
03.
Když cibulka zesklovatí, zalijte ji vývarem, vložte spařené maso a pomalu ho duste asi 15 minut.
04.
Mezitím máte dost času oloupat brambory, mrkev, celer a nakrájet na menší kostičky. Zeleninu pak přidejte k masu a pokračujte dalších 15 minut s mírným dušením.

Zeleninu v klidu nakrájejteFoto: Archiv
05.
Ke konci pak už jen přidejte nasekaný libeček a polévku ještě chvilku vařte. Dolaďte solí, pepřem a může se podávat.