Hlavní obsah
Foto: Archiv

Hutná polévka na jarní notě? Tady je!Foto: Archiv

Že jde o polévku? Ano! Ale to jí rozhodně nebrání v tom, aby byla poctivá, hutná a zasytila všechny strávníky. Připravte se, do hodiny se prostírá i na vašem stole!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g krkovice
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks brambor
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvého libečku
Článek

Postup

01.

Vepřovou krkovici očistěte, nakrájejte na menší kostky, přesuňte do hrnce a spařte vroucí vodou. Po dvou minutách ji z vody vyndejte.

Foto: Archiv

Maso spařte v hrnci vroucí vodouFoto: Archiv

02.

Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a zpěňte v hlubší nádobě na másle.

03.

Když cibulka zesklovatí, zalijte ji vývarem, vložte spařené maso a pomalu ho duste asi 15 minut.

04.

Mezitím máte dost času oloupat brambory, mrkev, celer a nakrájet na menší kostičky. Zeleninu pak přidejte k masu a pokračujte dalších 15 minut s mírným dušením.

Foto: Archiv

Zeleninu v klidu nakrájejteFoto: Archiv

05.

Ke konci pak už jen přidejte nasekaný libeček a polévku ještě chvilku vařte. Dolaďte solí, pepřem a může se podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 958,72 kJ
Bílkoviny30,09 g
Tuky29,94 g
Sacharidy76,11 g
Sůl6,49 g
SAFA13,57 g
Vláknina15,43 g
Cukry15,6 g
Související témata:

Načítám