Hlavní obsah

Vědci zjistili, kdy jsme nejvíc vzrušené. Jak se to zkoumá?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Ženy potřebují víc než jen doteky, stimulaci a klasický pohyb dovnitř a ven. Vědci zkoumali, co je nejvíc vzrušuje. Na co přišli a jak se tohle vůbec zjišťuje?

Článek

Pochva je důležitá erotogenní oblast. Díky jejímu dráždění dospívá žena k orgasmu. V ženské erotice ale existují značné rozdíly. Co žena, to originál.

V pochvě totiž není jen jedno místo, při jehož stimulaci by vždy došlo ke vzrušení. Pro každou ženu to může být jiná oblast: začátek pochvy, její přední nebo zadní stěna, jiná hloubka. Jedna věc však všechny majitelky vagin překvapivě spojuje. Jaká?

Někdo se dívá

Mezinárodní společnost pro sexuální medicínu (ISSM) podnikla zajímavý experiment, jehož výsledky uveřejnila v odborném časopise Journal of Sexual Medicine. Vědci se stali přímými účastníky sexuálního vzrušování 42 žen, které byly ihned po zhlédnutí erotických filmů drážděny svými partnery, a to s pomocí nafukovacích gumových balonků. Představa vážně se tvářících odborníků, kteří vše pozorují, je poněkud zvláštní, ale je to tak. Muži přitom měli za úkol stimulovat převážně vaginu, masírovat ji a vyvíjet na ni po určenou dobu tlak.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Když je žena v psychické pohodě a svému partnerovi důvěřuje, vzruší se rychlejiFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Zlobíš? Tak na mne nesahej!

Dobrovolnice hlásily, že se cítí více vzrušené, pokud k nim partner přistupuje něžně a zároveň k němu cítí důvěru. Zjistilo se, že ženy, které mají vztah v naprostém pořádku, se cítily daleko vzrušenější a víc příjemně, než ty, u nichž ve vztahu něco drhne. Ty „nespokojené“ byly napjaté, nervózní, stimulaci klína si neužívaly – a některé dokonce hlásily, že je to bolí. (Ostatně právě bolest, ale i psychické rozladění, ošklivá vzpomínka, nevhodný manévr nebo poznámka mohou již při předehře vše pokazit.) Ne nadarmo se říká, že mozek je nejerotogenější zónou vůbec.

Kdy dotyky bolí

Pakliže se i vinou neshod, hádek a problémů ve vztahu mysl dostatečně neuvolní, není dráždění sexuálně vnímavých zón tak účinné. V podstatě se může stát naprosto bezcenné a zbytečné, někdy i fyzicky nepříjemné. Vědci k tomuto poznatku poznamenali, že se do budoucna musí zaměřit na význam sexuálního vzrušení a na to, co všechno jej ovlivňuje. Každopádně zastávají názor, že jejich výsledky jednoznačně ukazují na souvislosti mezi vztahovým klimatem, tedy tím, co se „děje doma“, a samotným intimním uspokojením.

Tohle dejte přečíst muži

Platí, že pokud je vše v pořádku, ženy si dráždění svého klína užívají, chtějí před a dokonce i po sexu komunikovat a cítí se v bezpečí. Neusínají hned a sex pro ně nekončí orgasmem. Sexuologové poznamenávají, že tato poslední fáze cyklu sexuální aktivity a její pohasínání je u žen pozvolná. Pro muže je to jako bungee jumping, z vrcholu hned dolů, ženy sestupují klidněji a pozvolna. A to je další informace, která se může mužům hodit.

Takže zaprvé, pokud je funkční vztah, je funkční i sex, a tak se pánové snažte, seč můžete, aby nebyla vaše žena přepracovaná, přetížená a naštvaná. A zadruhé, kdo se po milování otáčí zády a hned usíná, ten může být časem opuštěn nebo nahrazen. Možná to není recept na šťastné manželství, ale rozhodně ho dokáže udržet déle v kondici.

Jak to vnímáte vy? 

Reklama

Načítám