Hlavní obsah

Vegani a vegetariáni pozor. Hlídejte si přísun vitaminů!

Foto: 123rf.com

Téměř každý třetí vegan a vegetarián trpí nedostatkem vitamínů a minerálůFoto: 123rf.com

Přejít na rostlinnou stravu je krásné rozhodnutí, které má hluboký smysl. O to důležitější je, udělat to zdravě a správně. Vegetariánské a veganské stravování nabírá na popularitě a točí se kolem něj spousta nevyřešených otázek.

Článek

Pokud sami patříte do skupiny veganů či vegetariánů, je důležité vědět, že vyřazením určitých potravin se může zvýšit riziko nedostatku v něm obsažených makro i mikroživin, které je potřeba nahradit jinak.

I když je cílem vždy dodat tělu maximum látek z pestré a vyvážené stravy, zejména u rostlinné stravy to může být velmi těžké. Proto v některých případech je vhodné sáhnout po doplňcích stravy.

Pojďme si představit základní vitaminy a minerály, které by si měl každý vegetarián a vegan ohlídat.

Které vitaminy a minerály nepřehlédnout?

Foto: 123rf.com

Některé pro tělo nezbytné vitaminy je z rostlinné stravy obtížné získatFoto: 123rf.com

Slabinou veganství a vegetariánství může být nedostatek některých vitaminů (B2, B12, vitamin D), minerálů a stopových prvků (železo, zinek, jód), což může být nebezpečné zvláště v těhotenství, u dětí, či nemocných lidí. Nicméně dlouhodobý nedostatek těchto látek může způsobit potíže i u zdravých jedinců. Nejčastějšími příznaky mohou být snížená imunita, problémy nervového systému nebo reprodukční problémy. Jedno z možných řešení pro všechny zastánce rostlinné stravy je vybrat si vhodný doplněk stravy obsahující široké spektrum důležitých látek splňující přísná kritéria neživočišného původu.

Doplněk stravy VEGANUS – Stojí za to?

Foto: 123rf.com

Český unikátní doplněk stravy VEGANUS s komplexním složením a certifikací V-labelFoto: 123rf.com

VEGANUS je ideální komplexní doplněk stravy pro vegany, vegetariány a všechny, kteří to se svým zdravím a naší planetou myslí vážně. Komplexní složení dodá potřebné vitaminy a minerální látky pro správné fungování imunitního systému (selen), mozku a nervové soustavy (vitamín B12, B6, jód). Navíc obsahuje jedinečné extrakty z kakaa, havajské noni a hořkého pomeranče plné antioxidantů. Pokud hledáte opravdu kvalitní doplněk stravy zaručující dostatečné dávkování účinných látek, je VEGANUS nejlepší volba. Svým složením se jedná o jeden z nejsilnějších produktů na trhu a je držitelem mezinárodně uznávané certifikace V-label. Přesvědčte se o síle tohoto produktu sami. Nyní s dopravou zdarma po celé ČR.

Reklama

Načítám