Hlavní obsah

Velkorysá šatna i televize v koupelně. Tuhle návštěvu si nenechte ujít!

Foto: Lucie Nesládková (24x)

V celém 160metrovém bytě byla položena krásná dubová podlaha, ve stejném provedení jsou i interiérové dveřeFoto: Lucie Nesládková (24x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný muž a jeho partnerka si pořídili v pražské novostavbě byt, v němž se odráží jejich láska k výjimečným materiálům, designovým prvkům a touha po komfortu.

Článek

Byt s výměrou 160 metrů byl prakticky připraven k nastěhování, majitel ho chtěl původně jen dovybavit nábytkem na míru, zařídit koupelny a z WC u ložnice vytvořit šatnu. Na základě doporučení oslovil mladou interiérovou designérku Kláru Viertigroch, jejíž práce ho zaujala u známého. Nakonec společně naplánovali mnohem rozsáhlejší projekt a realizace se protáhla na čtyři měsíce velmi intenzivních prací.

„Kromě toalety jsme předělávali i jednu z koupelen, do obývacího pokoje jsme instalovali krb, který si majitel moc přál, a vedle nábytku jsme řešili také svítidla a stínicí techniku, kvůli čemuž se musela téměř kompletně předělávat elektřina,“ vzpomíná Klára.

Poprvé s onyxem

Naopak do dispozice již nezasahovala vůbec, majitel měl o ní a o rozmístění jednotlivých funkcí jasnou představu a nechtěl v bytě bourat. Co se týká stylového provedení a výběru nábytku, nechal designérce a její kolegyni Lucii Černíkové v zásadě volnou ruku.

Foto: Archiv designérky

Komfort slibuje sedačka Doughy (Cult design) s čistými a jednoduchými liniemi, dubovou podlahu v jejím místě doplňuje koberec Oasis značky Karpeta v provedení Multicolor, ručně vyrobený z viskózyFoto: Archiv designérky

„Toužil jen po obložení některých stěn kamenem, což se nakonec ukázalo jako oříšek, neboť své přání vyslovil až poté, co jsme měly prakticky hotový a schválený návrh celého bytu. Zvolit druh, strukturu a barvu kamene, a návrh tím nenarušit, nebylo vůbec snadné. Klient navíc preferoval onyx, který má velmi výraznou kresbu,“ říká interiérová designérka.

Sama s tímto materiálem do té doby nepracovala, takže vše, co se ho týkalo, bylo i pro ni nové. „Dostala jsem od kameníka fotky desek dovezených přímo z italského lomu a navrhovala jejich seskládání tak, aby byla kresba co nejzajímavější a aby nevznikaly nežádoucí obrazce. Zároveň jsem hlídala, abychom u tak drahého materiálu docílili co nejmenšího prořezu,“ popisuje Klára.

Foto: Archiv designérky

Po krbu majitel velmi toužil, vzhledem k absenci komínu ve stavbě museli použít krb na biolíh. Zapálit se dá dálkovým ovladačem. Stěnu zdobí přírodní onyxFoto: Archiv designérky

Materiály, kterých se chcete dotknout

Příjemný dub na podlaze a dveřích nechtěli narušovat jinými dekory dřeva, proto většinu nábytku navrhli v bílém a antracitovém laku. Kromě toho se v bytě objevují vliesové tapety a důraz kladli také na výběr koberců a potahových látek.

„Všechno jsou nadčasové materiály, které jsou velmi příjemné na dotyk, což se projevuje zejména tak, že prochází-li člověk jednotlivými místnostmi, má chuť se věcí dotýkat,“ objasňuje Klára a její slova potvrzuje i Lucie: „Je to opravdu byt, kde si na své přijdou všechny smysly.“

Foto: Archiv designérky

Pokoj pro hosty zdobí tapeta z kolekce One Seven Five značky Erismann (989 Kč/role 10,05 x 0,53 m, Vavex) ve zlato-krémovém provedeníFoto: Archiv designérky

Prosklení a nepravidelné tvary

Do prostorného bytu se vešly dvě koupelny, samostatné WC, malá šatna, obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, ložnice, velká šatna, pokoj pro hosty a technická místnost. Předností a zároveň problémem bylo to, že jsou ve všech místnostech včetně koupelny prosklené stěny vedoucí na terasu, a také to, že téměř žádná z nich není čtvercová či obdélníková.

Zejména ložnice a šatna mají zvláštní půdorys s ostrými rohy, které působily až agresivně. Bylo tedy třeba vymyslet, jak se jich bez stavebních zásahů zbavit či je upozadit, což nakonec vyřešila vhodně zvolená stínicí technika a nábytek na míru.

„Radost máme klient i my z obývacího prostoru, který je nejen reprezentativní, ale i příjemný pro každodenní relaxaci. Nakonec dal na naše doporučení a zvolil kvalitní pohovku, nikoli ze sortimentu běžných obchodů s nábytkem, jak měl původně v úmyslu,“ doplňuje Lucie.

Foto: Archiv designérky

V prostorné chodbě je dostatek místa na odkládání svršků i jiných drobnostíFoto: Archiv designérky

Technické hračičky

Majitel si potrpí na komfort, stínění i krb se proto dají ovládat na dálku, do všech místností si nechal rozvést reproduktory a veškerá audiotechnika se obsluhuje přes telefon. Splněno bylo i jeho přání na umístění televize do koupelny, tak aby ji mohl sledovat pohodlně z vany. Není tedy divu, že je ve svém novém bytě nadmíru spokojen.

Foto: Archiv designérky

V hlavní koupelně září originální svítidlo Cosmic Landscape s organickými tvary (Artemide)Foto: Archiv designérky

Co říkáte na byt s nádechem luxusu? Jsou vám blízké použité materiály?

Reklama

Související témata:

Načítám