Článek
Postup
01.
Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunky. Posypeme parmezánem a šalvějí. Strany řízků přeložíme směrem ke středu, přitiskneme a každý plátek srolujeme. Závitky upevníme párátkem. Každý kousek masa balíme v mouce.
02.
Ve velkém kastrole nebo na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme závitky nejprve spojem dolů. Poté opečeme ze všech stran a rolády vyndáme a udržujeme teplé.
03.
Na olej v pánvi položíme cibuli a celerovou nať a smažíme do zahnědnutí. Přidáme česnek a všechny zbylé suroviny až na víno Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na pozdější dobu, až ji budeme podle přání moci použít.
04.
Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky.
05.
Závitky vrátíme na pánev, přikryjeme a na středním ohni vaříme asi 15–20 minut, až je vepřové maso zcela hotové. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat. Když je vepřové maso uvařené, přendáme ho na mísu a uchováváme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala a přivedeme k varu. Vaříme 5–10 minut. Omáčku rozmixujeme. Podáváme s polentou či bramborovými hranolky.