Hlavní obsah
3,3
(90)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Závitky a roládky jsou velmi oblíbené, často si je ale člověk radši odpustí, protože jsou příliš pracné. Pokud je to i váš případ, pusťte se do vaření podle tohoto receptu. Pracné totiž rozhodně nejsou a potřebujete na ně opravdu jen pár surovin.

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky vepřové kýty
  • 100 g kysaného zelí
  • 75 g anglické slaniny
  • 1,5 ks cibule
  • rostlinný olej
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Větší plátky vepřové kýty naklepejte paličkou na maso a z obou stran je lehce osolte a opepřete. Pak je po celé ploše poklaďte plátky slaniny (na 1 kousek vepřového jsou to asi 2 plátky slaniny) a na ni rozložte nízkou vrstvu kysaného zelí. Maso zarolujte a zajistěte jehlami, případně párátky či bavlněným kuchyňským provázkem.

02.

V hrnci rozehřejte olej a roládky na něm ze všech stran osmahněte, aby se maso zatáhlo. Mezitím nakrájejte najemno cibuli. Roládky vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte kmín a nechte rozvonět. Podlijte trochou vody, kterou nechte zase zredukovat a toto asi třikrát opakujte, dokud se cibule nerozpadne.

03.

 Roládky vraťte k cibuli do hrnce, podlijte asi do 2/3 jejich výšky vodou a pod poklicí pozvolna duste asi 1,5–2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít ještě trochou vody. Maso během dušení asi 2 otočte. Podávejte s bramborami.

Máte rádi kombinaci kysaného zelí a vepřového masa?

Reklama

Související témata:

Načítám