Hlavní obsah

Vepřové závitky plněné kysaným zelím

Hodnocení:
(37)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Závitky a roládky jsou velmi oblíbené, často si je ale člověk radši odpustí, protože jsou příliš pracné. Pokud je to i váš případ, pusťte se do vaření podle tohoto receptu. Pracné totiž rozhodně nejsou a potřebujete na ně opravdu jen pár surovin.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky vepřové kýty
  • sůl a pepř
  • 100 g kysaného zelí
  • 75 g krájené anglické slaniny
  • 1.5 cibule
  • rostlinný olej
  • drcený kmín
Článek

Postup

Krok 1: Větší plátky vepřové kýty naklepejte paličkou na maso a z obou stran je lehce osolte a opepřete. Pak je po celé ploše poklaďte plátky slaniny (na 1 kousek vepřového jsou to asi 2 plátky slaniny) a na ni rozložte nízkou vrstvu kysaného zelí. Maso zarolujte a zajistěte jehlami, případně párátky či bavlněným kuchyňským provázkem.

Krok 2: V hrnci rozehřejte olej a roládky na něm ze všech stran osmahněte, aby se maso zatáhlo. Mezitím nakrájejte najemno cibuli. Roládky vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte kmín a nechte rozvonět. Podlijte trochou vody, kterou nechte zase zredukovat a toto asi třikrát opakujte, dokud se cibule nerozpadne.

Krok 3:  Roládky vraťte k cibuli do hrnce, podlijte asi do 2/3 jejich výšky vodou a pod poklicí pozvolna duste asi 1,5–2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít ještě trochou vody. Maso během dušení asi 2 otočte. Podávejte s bramborami.

Máte rádi kombinaci kysaného zelí a vepřového masa?

ynezorPumanzeSaNyknalC