Hlavní obsah
2,4
(7)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Večeře, do které zapojíte i brambory, kterých máte doma dost? Tady je! Inspirujte se receptem na vepřový plátek se šťouchanými bramborami a pečeným česnekem.

15 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové plece
  • 400 g brambor
  • 1 palice česneku
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 1 hrst listové petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu rozpalte na 160 stupňů Celsia. Palici česneku z vrchu seřízněte a vrchní část vyhoďte. Česnek pak vložte do pekáčku, pokapejte olejem a dejte na 45 minut do trouby. Když je hotovo, nechte ho zchladnout a palcem z něj vymáčkněte upečené stroužky. Ty už jen vidličkou rozmělněte.

02.

Poté vepřové maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a nechte vařit asi 15 minut v osolené vodě.

03.

Přichystané maso opečte z obou stran v pánvi na zbytku oleje. Uvařené brambory slejte a rozšťouchejte s máslem, mlékem, pečeným česnekem a nasekanou petrželkou. Brambory dochuťte solí a pepřem a můžete večeři podávat.

Pokud vás už klasické šťouchané brambory nudí, zkuste k nim přidat hlávkové zelí.

Související témata:

Načítám