Hlavní obsah

Vintage stylově: Kombinujte staré kousky s novými!

Foto: Nikola Šrajerová

Kombinaci vintage prvků se současnou módou si vyzkoušela naše čtenářka PetraFoto: Nikola Šrajerová

Reklama

S odepisováním starého oblečení opatrně! I kousky, které mají za sebou dlouhá desetiletí, mohou vypadat velmi stylově. Vintage úlovky navíc můžete snadno namixovat se současnou módou. Zkusíte to s námi?

Článek

Než se vrhnete na následující tipy, zkuste si nejprve prohlédnout samotné oblečení. Nejstarší kousek pochází z roku 1920 – uhádnete, který to je? Stylistka Mariya pátrala ve vintage shopech, stejně tak ale můžete zamířit i do šatníku vašich (pra)rodičů. Možná i vy objevíte kousek, který si nezaslouží ležet na dně šatníku a ve kterém navíc jen tak někoho nepotkáte.

Bledě modrý unikát

Za cenu, za kterou pořídíte šaty v průměrném módním řetězci, můžete s trochou štěstí objevit i opravdový unikát. Šaty pocházejí z počátku osmdesátých let (střih evokuje léta dvacátá) a existují v jediném exempláři. Pojmout je můžete různými způsoby, stylistka je propojila se současným, sportem říznutým trendem a doplnila je o tenisky na klínku.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Scoro Coco, Richter, 1500 Kč), svetr (Reserved, 549 Kč), náušnice (Parfois, 199 Kč), kabelka (Reserved, 899 Kč), náramek (Lindex, 199 Kč), tenké náramky (Camaieu, 249 Kč), boty (Deichmann, 799 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

V pastelových barvách

Nestárnoucí jsou i pastelově žluté šaty z šedesátých let s nápadným páskem. Ty stylistka doplnila dalším jemným odstínem – světlounce růžovou na kabelce. Oběma barvám bude svědčit přítomnost světle šedé.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Aristokrat Vintage, 1690 Kč), náušnice (Lindex, 199 Kč), boty (Humanic, 2299 Kč), kabelka (DKNY, 7880 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Líbí se vám kabelky v jemných pastelových barvách? A co říkáte na tuhle trojici?Foto: archiv firem

Nadčasové kalhoty

Dlouhá a dlouhá léta mají za sebou i hnědé kalhoty volnějšího střihu. Na první pohled se dá přitom jen těžko hádat, že nejde o kousek z fungl nové kolekce. Nosit je můžete i s mikinovým vrškem a podpatky.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (Bohemian Retro, info o ceně v butiku), top (Reserved, 599 Kč), kabelka (CCC, 499 Kč), boty (Promod, 999 Kč), prsten (Parfois, 199 Kč), náhrdelník (Reserved, 349 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Stylový frak

Super úlovkem je frak z třicátých let. Díky tomu, že patřil malému gentlemanovi, perfektně seděl i naší čtenářce Petře. Vintage je i košile pod frakem, kalhoty jsou oproti tomu současné. V kombinaci s podpatky perfektní sestava na večer!

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: bílá košile (Aristokrat Vintage, 3900 Kč), frak (Aristokrat Vintage, 3900 Kč), kalhoty (Camaieu, 449 Kč), náušnice (Camaieu, 179 Kč), boty (Humanic, 2399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Barevným kalhotám budou slušet i jednoduché bílé topy. Nejvíce nás zaujaly tyto kousky!Foto: archiv firem

Odvážné šaty

Ani u odvážných šatů byste nejspíš netipovaly, že jde o model z roku 1920. Šatům tak pomalu táhne na stovku. Ve spojení s páskem a doplňky vypadají úžasně a stejně tak budou vypadat až do chvíle, dokud se nerozpadnou. Pod průsvitné šaty doporučujeme obléknout body.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Aristokrat Vintage, 2000 Kč), body pod šaty (Lindex, 799 Kč), kabelka (DKNY, 6150 Kč), pásek (Camaieu, 174 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč), náhrdelník (Parfois, 399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si nové trendy, líčení i roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám