Hlavní obsah

Virtuální milenec: Neškodný špás?

Foto: Thinkstock

Může to začít jako nezávazné chatování...Foto: Thinkstock

Reklama

Co je na tom, zaflirtovat si po síti nebo se podívat na nějaké neslušné video? Někdy nic a někdy všechno. Mít profil na erotické seznamce či udržovat „poměr“ s virtuálním milencem může mnohdy znamenat konec partnerství nebo manželství! Kybersex je totiž rizikovým koníčkem! Dříve, než to risknete, položte si naše tři otázky!

Článek

Tereze je 48 let. Je vdaná a má syna. „Jen tak jsem si prohlížela různé stránky na internetu, až jsem narazila na jedny z těch erotických, na kterých se každý seznamuje s každým, má sexuální přezdívky a tak. Zkusila jsem na některé z inzerátů reagovat,“ začíná své vyprávění obchodní zástupkyně z Trutnova. Proč to udělala? „Prostě ze zvědavosti,“ odpovídá.

Dostal mě na slova

Většinou netrvá dlouho, než se na podobných portálech žena dočká odezvy, takže ani Tereza nebyla výjimkou. „Pak jsem odpověděla někomu, kdo udával, že bydlí na druhém konci republiky. A tím to všechno začalo," popisuje Tereza a pokračuje. „Navázali jsme hluboký vztah, povídali si o všem možném a společně snili. Co bychom dělali být o samotě, jaké sexuální praktiky nám v našich partnerstvích chybí, co máme a nemáme rádi. Dokonce jsme začali psát dlouhé povídky. Jeden z nás rozepsal nějaký příběh, druhý k němu vymyslel pointu a s otevřeným koncem ho zase vrátil zpátky. Prostřednictvím těch erotických románů jsme postupně zjišťovali, kdo vlastně jsme,“ vypráví Tereza průběh svého virtuálního románku, který trval celých 8 měsíců.

Setkání v posteli bylo krásné

Podle ní to byl krásný vztah. Než ji ale zaměstnavatel poslal na služební cestu. „Shodou okolností 20 kilometrů od míst, kde můj ctitel bydlel. Když jsem mu to napsala, byl šťastný. Hned jsme začali plánovat osobní schůzku a představovat si, jaké to asi bude. V den D jsme se potkali a šli ke mně na hotelový pokoj. Bylo to neuvěřitelně vzrušující. Já věděla, co chce on, a on zase věděl, po čem toužím já. Sex střídal zase jenom sex. Celé odpoledne,“ svěřuje se Tereza a dodává. „K večeru normálně odešel za manželkou a já druhý den odjela domů.“

Manžel na to přišel!

Její vztah po internetu pokračoval dál a všechno se zdálo být v pořádku, dokud celou věc neodhalil manžel. „Můj počítač zkolaboval a kamarád mého manžela ho dával dohromady. Nějakým způsobem se dostal k e-mailové schránce, dopisům, všemu. A pochopitelně si to nenechal jen pro sebe. Byla jsem nucená Mirkovi říct, jak to bylo. A on? Šílel a dával najevo, jak je ponížený. Celé mě to moc mrzí. Asi jsem chtěla být proněkoho zajímaváa atraktivní, a vybrala si, bohužel, špatný způsob. Teď toho lituji. Manžel mi nechce odpustit a já vůbec nevím, jak to teď s námi bude dál,“ uzavírá obchodní zástupkyně svůj příběh.

Ač dospělá a rozumná žena, podlehla kybersexu, který se obratem změnil v dobrodružství na „jednu noc“. Může se to stát všem? A co to takový virtuální sex vlastně je?

Kdy je virtuální sex prospěšný?

„Virtuálním sexem rozumíme provozování sexuálních aktivit nejčastěji přes internet. Může se jednat o chatování, prohlížení pornografických videí, fotografií, navštěvování erotických seznamek a podobně,“ vysvětluje psycholog a sexuolog Luděk Daneš, který přiznává, že občasná návštěva na internetu s podobným obsahem jistě nevadí, a provozuje ji většina lidí, majících možnost připojení. „To samozřejmě žádný vztah neohrozí,“ domnívá se sexuolog. Podle něj takové jednání dokonce může vztah i oživit a pomoct dotyčnému s rozvíjením fantazie, seznamováním se s něčím novým.

Partner až na druhém místě? Problém!

Jenže překročí-li se bezpečná hranice oddělující zábavu a odreagování od závislosti nebo odhalení „nedovoleného“ poměru protějškem, nastává problém. „Horší je situace, kdy internet dostane přednost před partnerem či partnerkou. Ti se pak mohou právem cítit dotčeni,“ popisuje dál Daneš. A závislost? „Ta pak může člověku pěkně narušit život. Není to jen v tom, že aktér kybersexuztratí chuť do normálního sexu, ale nemá čas ani na běžné věci, jako například na chození do zaměstnání.“

Opatření: fungující sexuální život

Léčba pak jednoznačně patří do rukou odborníka, neboť se jedná o podobnou závislost, jakou jsou třeba závislosti na alkoholu nebo drogách. „Prevencí je dobrý vztah a zejména dobře fungující sexuální život s partnerem. Sex s živým člověkem je přece jenom o něčem jiném než koukat na monitor,“ uzavírá sexuolog.

Proto věřte, že začít si s někým po internetu může zasáhnout jak vaši osobnost, tak i důvěru partnera ve vás a celý současný vztah. Než se tedy pustíte do experimentů a hledání kybernetického milence, položte si tyto otázky:

  • Proč to vlastně chci udělat?
  • Co postrádám ve svém reálném sexuálním životě?
  • Neexistuje nějaký způsob, jak své potřeby ventilovat jinak – v současném partnerství?

Zvažte důsledky dřív, než začnete jednat! Jen to váš vztah uchrání před případnými šrámy.

Považujete sexuální vztah po internetu za nevěru? Měla jste někdy milence na síti? Jaký jste měli vztah? Napište nám do diskuse!

Reklama

Související témata:

Načítám