Hlavní obsah

Víte, jak poznat kvalitní čaj?

Reklama

Čaj se v současnosti těší velké popularitě. Díky velkému výběru již nejste omezeni pouze na jeden druh čaje, ale můžete si vybírat z nepřeberného množství čajů.

Článek

Velký výběr čajů v sobě skýtá nebezpečí – jak poznat ten opravdu kvalitní?

Krátce o čaji

Víte, že všechny čaje, ať už zelené, černé nebo bílé, pocházejí z téže rostliny a jediné, v čem se od sebe liší, je způsob zpracování? Čajovník neboli Camellia Sinensis, se pěstuje jako keř na plantážích v tropických a subtropických pásmech. Pokud se budeme bavit obecně, tak existuje jediná rostlina Camellia Sinensis, která se pak dělí na různé odrůdy. Čajovník roste v různých nadmořských výškách a jednou z nejvýznamnějších zemí pro čajový průmysl je Srí Lanka.

Víte, že všechny čaje pocházejí z téže rostliny a jediné, v čem se od sebe liší, je způsob zpracování?

Kvalita, čerstvost, rychlost

Čaj ze Srí Lanky (dříve Cejlon) se mezi laickou a odbornou veřejnosti těší velké oblibě. Úspěch cejlonského čaje tkví zejména ve vysoké kvalitě, čerstvosti a rychlosti sběru. Čaj se na Srí Lance sbírá výlučně ručně, a to od časného rána.

Velká výhoda Srí Lanky spočívá v tom, že se téměř v každém údolí nachází čajová firma na zpracování čaje. Čaj tedy neputuje stovky kilometrů do velkozávodů jako v jiných zemích, a tedy dochází k okamžitému zpracování. Po zpracování je čaj uzavřen do neprodyšných balení, která jsou poté odeslána na čajovou burzu, kde je nakupují výrobci.

Každý kvalitní čaj na Srí Lance je sesbírán, zpracován a neprodyšně zabalen v místě svého původu během jednoho dne. Jenom tak se v čaji zachovají všechny vitaminy, minerály a antioxidanty, které jsou pro člověka tolik prospěšné

Lion Logo – záruka vysoké kvality

Srí Lanka si svoje čajové „zlato“ velice dobře střeží. I proto je na Srí Lance státní organizace, která dohlíží na kvalitu čaje. Tato organizace kontroluje výrobce čaje, a pokud splňují všechny náročné kvalitativní požadavky, je jim uděleno tzv. „Lion Logo“, které je zárukou vysoké kvality čaje.

Jedním z vlastníků tohoto loga je společnost Basilur Tea Export, která se zabývá výrobou vysoce kvalitních čajů. Tato společnost si zakládá nejen na vysoké kvalitě čaje, ale také na originálních a nevšedních baleních, které dodají čaji punc originality.

Ceylon tea

Basilur Magic Fruits Green – čaj ze srdce Srí Lanky

Pokud si chcete vychutnat jemnou a delikátní chuť čaje ze Srí Lanky, vyzkoušejte kolekci Magic Fruits Green. Mimochodem, celá tato řada byla vytvořena a dovezena společností Mix-tee výlučně pro české milovníky zelených čajů. V každém z těchto čajů se snoubí chuť vysoce kvalitního cejlonského zeleného čaje s lahodnou ovocnou chutí.

Reklama

Související témata:

Načítám