Hlavní obsah

Vizážisti z TV: Jejich tajné tipy!

Foto: Isifa

Vizážista je vlastně kouzelníkFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spaly sotva pár hodin, jsou nemocné, unavené, a přesto musí zasednout před kamery a moderovat tak, že to na nich nikdo nepozná. Televizní moderátorky to mnohdy nemají lehké, možná ještě těžší to však mají vizážisté, kteří je musí během chvilky nalíčit a zázračně proměnit. Jaké jsou jejich tajné tipy na kosmetiku, která je nikdy nezklamala?

Článek

Televizní vizážisté a maskéři přes den nalíčí desítky slavných osobností. Za rok vypotřebují hromadu řasenek, make-upů, tvářenek nebo pudrů. S jakou kosmetikou a značkami se jim pracuje úplně nejlépe? Prozradili nám své tajné tipy!

Vizážistka a maskérka Adéla Portová

Pravidelně líčí například moderátorky TV Prima Terezii Kašparovskou, Ivanu Gottovou nebo Barboru Tachecí. „S kruhy pod očima si nejlépe poradí Airbrush Concealer Illuminates 01 od firmy Clinique,“ prozrazuje Adéla Portová. Ten je z řady Airbrush Concelaer tím nejsvětlejším, se zbarvením až lehce do růžova. „Naprosté většině žen sedí spíše odstín 04, který je neutrální,“ doplňuje ji radou vizážista Dušan Sládek.

Abyste dosáhli efektu sjednocení barvy pleti, doporučuje vizážistka Adéla Portová praktický zmatňující make-up a pudr v jednom Studio Fix Powder Fondation od MAC. Doplnit ho můžete bronzerem stejné značky s názvem Golden Lariat. Ten je součástí kolekce Wonder Woman, jejíž styl balení senese v duchu komiksů. Vhodný je jak pro modeláž tváře, tak celkové rozjasnění obličeje.

„V případě, že toužíte po svěžím vzhledu tváře a rozzářené pleti, vyzkoušejte rozjasňovač Mineralize Skinfinish Petticoat od MAC,“ radí vizážistka. Doporučuje ještě konturu na rty – automatickou tužku Miss Sporty 020 s hnědým odstínem Chocolate Pudding.

Vizážistka a maskérka Klaudie Havlová

Její péči si na Primě pravidelně užívají například Sandra Parmová, Bára Kozáková nebo Laďka Něrgešová. „Nejraději používám make-up Face and Body od firmy MAC, který je výborný pro rozzářenou pleť,“ doporučuje Klaudie Havlová. Na nanášení pak nepoužívá ani štětec, ani houbu, nýbrž samotné prsty.

Od stejné firmy používá pudrovou tvářenku Peachy Keen, která díky své specifické barvě dokáže po nanesení na tváře zvýraznit i přirozenou barvu očí. Skvěle ji pak doplní bezkonkurenční řasenka Lash Queen Mascara od Heleny Rubinstein. Nanáší se pouze na horní řady řas a díky ní se oči opticky otevřou.

Líčení doplňují i gelové linky značky Bobbi Brown. „Věčné a nestárnoucí,“ jak gelové linky glosuje sama vizážistka, se dají dotáhnout pomocí štětečku, oči se úžasně zvýrazní. Jejich výhodou je navíc to, že se nikde neotisknou a ani se nerozmažou.

Vizážista Tomáš Křápek

Mezi jeho stálé klientky patří moderátorky TV Nova Lucie Borhyová, Markéta Fialová nebo Michaela Ochotská. Každoročně se podílí na soutěži krásy Česká Miss a také spolupracuje s uznávaným návrhářem Osmanem Lafittou.

„Co se týče make-upu, preferuji značku Lancôme Teint Miracle nebo Armani Luminous Silk Foundation," radí vizážista Tomáš Křápek. Obojí jsou lehké, sjednocující make-upy, po kterých je pleť rozjasněná a svěží. Skvěle také zamaskují únavu! Tvář navíc vypadá zcela přirozeně.

Mezi Tomášův zaručený tip na spolehlivé řasenky patří Hypnôse od Lancôme. Jemná krémová textura obalí každou řasu zvlášť, řasy neslepí. Navíc prý dodá očím svůdný, až hypnotický pohled!

„Tvařenky používám vždy ve dvou odstínech," prozrazuje svou techniku líčení Tomáš Křápek. Nejdříve použije krémovou hnědou nebo broskvovou (podle odstínu pleti) a poté na horní část lícních kostí nanese v malém množství růžovou tvářenku a tím rozjasní celý obličej.

Co se očních stínů týče, jeho favoritem je značka MAC, která mu vyhovuje díky široké škále barev, odstínů a druhů. Tam také pořizuje gelové linky, které nanáší tenkým štětečkem. Nerozpijí se a vydrží třeba i celý den. Druhou oblíbenou značkou očních linek je Bobbi Brown. K jejich odlíčení doporučuje Lancôme Bi-facil, nemastný odličovač očního make-upu, který je vhodný pro citlivé oči i pro ženy s kontaktními čočkami.

A jaké jsou vaše kosmetické tipy, které nikdy nezklamou? Podělte se o své zkušenosti s ostatními v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám