Hlavní obsah

Voňavé kobližky bez kynutí: Do hodiny jsou na stole!

Foto: Marcel Rozhoň

Do zlatova vypečené, voní po vanilce i citronu!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Nemáte trpělivost na kynuté těsto, ale představa mísy plných koblih vás nenechává klidnými? Zkuste tyhle fantastické tvarohové kobližky. S citronem, vanilkou a dozlatova upečené!

Článek

Chcete, aby kobližky voněly opravdu vanilkou? Máte několik možností. Vyhněte se cukru, který má název vanilínový. V takovém budete vanilku hledat marně, obsahuje totiž místo ní ethylvanilín, který se získává z ropy. V pravém vanilkovém cukru najdete malá černá zrníčka nebo sáhněte rovnou po drcené vanilce nebo vanilkovém lusku.

Citronové kobližky

Pro 4 až 6 osob budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžíci rumu, 2 lžíce smetany (30 procent), šťávu z poloviny citronu, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, olej na smažení, ½ lžičky drcené vanilky, 5 lžic moučkového cukru

Postup: Do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte rozšlehaná vejce, tvaroh, rum, smetanu, šťávu a kůru z citronu. Důkladně vše promíchejte, dokud vám nevznikne husté a hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočinout. Mezitím smíchejte v misce moučkový cukr s vanilkou a rozehřejte olej. Pomocí lžíce ukrajujte těsto a vkládejte do oleje. Kobližky smažte z obou stran dozlatova. Ještě horké je pak obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.

Tip: Kobližky můžete podávat i s oslazenou zakysanou smetanou.

Když koblihy, tak rovnou plnou mísu! Zkuste plněné kobližky s jablky a skořicí nebo se pusťte do zdravější verze kobližek bez smažení!

Pečete doma kobližky? Jaký je váš zaručený recept?

Reklama

Načítám