Hlavní obsah

Vtipné stojánky na tužky. Děti budou nadšené!

Foto: Jakub Jurdič

Prvňačka Nela s novým stojánkem na tužky a pastelky zasedá k úkolům s radostíFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Začátek školního roku bývá pro některé děti, zvláště prvňáčky, trochu obtížný. Proto jim ho usnadněte a vyrobte jim nový stojánek na psací potřeby. Jde to i vtipně!

Článek

Každý školák by měl mít ideálně svůj stůl, kde může psát domácí úkoly a připravovat se na jednotlivé předměty. A na tom stole je potřeba udržovat pořádek. Skvěle k tomu poslouží i užitečná pomůcka, kterou je stojan na psací potřeby, pravítko i nůžky. Ani ten však nemusí být nudný. My pro vás máme tři tipy, jak takový veselý stojánek vyrobit.

Co budete potřebovat:

Pastelky (mohou být různě dlouhé, ale nemusí)

Plastový kelímek či plechovku

Prázdné plastové obaly od sprchového gelu či krému

Ruličky od toaletního papíru

Barevné papíry

Fixy

Pohyblivé nalepovací oči (seženete běžně ve výtvarných potřebách)

Černý filc

Nůžky, lepidlo na papír a tavnou pistoli

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

1. Pastelková duha

První stojánek lze vyrobit dvěma způsoby, záleží na vás, který vám bude více vyhovovat. Na plechovku, skleničku či kelímek, jehož horní okraj musíte odstřihnout, aby byl rovný, nalepte pastelky rovnou tavnou pistolí. V druhém případě si pastelky můžete nejprve nalepit vedle sebe na papírový proužek, který následně přilepíte celý na skleničku. Pozor však, aby pastelky nebyly příliš dlouhé, neboť pak by se ve stojánku ostatní psací potřeby špatně hledaly.

Foto: Jakub Jurdič

Určitě doma najdete spoustu polámaných či zakutálených pastelek, které lze skvěle využít Foto: Jakub Jurdič

2. Roztomilá strašidla

Stojánky, které lze umístit třeba na zeď nebo zavěsit někam na háček, si mohou vytvořit děti klidně samy podle své fantazie a strašáky si pojmenovat. O to větší z nich pak budou mít radost.

Nezapomeňte však obaly od sprchových gelů či krémů zbavit potištěných folií a dostatečně omýt, aby na ně šly barvené papíry dobře nalepit. Pak už stačí jen oříznout vršek lahvičky, upravit nůžkami účes a zezadu prostřihnout dírku na zavěšení. Ručičky jsou také z barevného papíru.

Foto: Jakub Jurdič

A jaký bubák by se líbil vašim dětem?Foto: Jakub Jurdič

3. Oblíbení Mimoni

Ruličky od toaletního papíru lze využít na výrobu mnoha věcí. Jednou z nich však mohou být oblíbené postavičky z kreslených seriálů. My jsme se pustili do vysmátých Mimoňů. Stačí ruličku polepit žlutým a modrým papírem, nalepit oko či dvě a dobarvit zbytek fixou.

Spodek ruličky ovšem nezapomeňte uzavřít. Ideálně vystřihněte kolečko z tvrdého papíru či kartonu, které přilepte tavnou pistolí či izolepou.

Foto: Jakub Jurdič

Stojánky v podobě Mimoňů potěší holky i klukyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám