Hlavní obsah

Výmluvy ze špatného rande? Prasklá voda i silná menstruace!

Foto: Thinkstock

Někdy se prostě rande nevydaří. A my víme, jak z něj lidé mizí...Foto: Thinkstock

Reklama

Špatné rande? Vysvobodit se dá přes lež! Ostatně, dělá to kdekdo. Jemné a milosrdné klamy a výmluvy střídají i drsnější verze aneb Už vám někdo někdy na schůzce řekl, že jeho sourozenec rodí?

Článek

Schůzky, flirt, randíčka. Mohou být příjemná, ale i příliš dlouhá, nudná a ubíjející. Přiznejte se, že vám někdy v minulosti došla trpělivost a použili jste malou či větší lež, abyste se mohli vzdálit! Tak to nejste sami! Těchto pět výmluv jsou lidé schopni použít!

1. Vděčné vysvobození? Náhlá příhoda!

„Normálně ze schůzek zbaběle neutíkám, ale asi před čtyřmi lety během rande naslepo to fakt nešlo jinak,“ začíná své vyprávění devětadvacetiletý Kamil.

„Nudil jsem se, proklínal jednu známou, která to zorganizovala, a chtělo se mi vzít nohy na ramena. Po hodině mučení jsem odešel na záchod, a když jsem se vrátil, naprosto spontánně ze mne vypadla věta: ,Hele, někde v baráku praskla voda a domácí nemůže najít klíče od mého bytu. Okamžitě mám přijít. Nezlob se, dopovíš mi to jindy. Zavolám ti!'"

Foto: Thinkstock

Lži a lsti jsou věčné. A zejména, když jde o výmluvyFoto: Thinkstock

2. Předem domluvený plán

„Osvědčilo se mi, že když potřebuji opustit nepříjemnou společnost, zabírá výmluva na kámoše,“ významně pomrkává třicetiletý Libor s tím, že asi již třikrát použil svoji oblíbenou větu: „Slíbil jsem kamarádovi, že mu dnes večer pomůžu vymalovat byt. Čeká mě za dvacet minut. Dáme si kafe a rozloučíme se, ano?“

Foto: Archiv firem

Vymalovat byt? To není špatná výmluva! A co třeba pomoc s přesazováním květin, úklid podlahy nebo přimontování věšáku?Foto: Archiv firem

3. Spontánní a nedomyšlená lež

„Přiznám se, že jednou mi dívka na první a vlastně i poslední schůzce řekla, že spěchá na svůj oblíbený film. Když jsem se jí zeptal, kde a kdy ho v televizi dávají, odmlčela se a odpověděla, že ho má na DVD,“ vzdychá sedmadvacetiletý Roman, který úmysly nespokojené slečny sice prokouknul ihned, ale nechtěl situaci protahovat. „Jen jsem jí to odkýval a požádal o účet,“ dodává.

4. Menstruace? Prima tah!

„Nebyl vůbec můj typ, ale kdyby se aspoň choval slušně,“ svěřuje se dvaatřicetiletá Karolína s tím, že její společník dělal v restauraci vyloženě ostudu.

„Srkal, říhal a byl agresivní na obsluhu. Nikdy jsem nic takového nezažila, tak jsem mu řekla, že jsem nečekaně dostala menstruaci a musím odejít,“ hihňá se s tím, že ženské problémy jsou pro muže tak choulostivé téma, že se neodváží vyptávat se na podrobnosti.

„Zavřel pusu a přijmul fakt, že se oblékám. Ještě se stačil zeptat, kdy se uvidíme,“ dodává Karolína. Co mu odpověděla? „Víš, mám to hrozně silné několik dní. Uvidíme, jo?“ Už se pochopitelně nikdy neozvala…

Foto: Thinkstock

Menstruace, těžké srdeční onemocnění i porod vlastního sourozence jsou lži, o kterých jsme slyšeliFoto: Thinkstock

5. Zapomenuté léky

„Většinou tak nějak dopředu víte, s kým na to rande jdete, protože se oťukáváte přes esemesky, ale realita někdy opravdu neodpovídá tomu, jak s vámi dotyčný komunikuje přes písmenka,“ říká třiatřicetiletá Alice, které „nesedl“ jeden takový automechanik. „Měl dost oplzlé sexuální narážky, a to se mi nelíbilo. Zase tak dobře jsme se neznali, aby si tohle mohl dovolit,“ podotýká.

Jak ona se vymluvila, aby se od něj mohla vzdálit? „Jednoduše jsem si doma ‚zapomněla‘ důležité léky na srdce. Takovou informaci pobere snad každý. I automechanik,“ směje se trochu ironicky.

Jaké další lži lidé používají?

  • „Udělalo se mi špatně. To asi z toho jídla. Nejspíš budu zvracet. Musím jít!“
  • „Volala máma, že moje ségra rodí. Celá rodina jede za ní, já jdu taky.“
  • „Kamarádovi kikslo auto. Nebude ti vadit, když mu pojedu na pomoc, viď?“
  • „Asi jsem doma zapomněl peníze. Počkej tady, za půl hodiny jsem zpátky!“
  • „Promiň, ale asi je moc brzy na schůzku. Ten poslední rozchod ještě stále dost bolí. Musím se z toho dostat. O samotě. Ale napíšu ti!“

A jakou lež jste použili vy?

Reklama

Načítám