Hlavní obsah

Vypočítejte si svou kartu roku!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každý rok má svoji kartuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Osud a jeho tajemství. Chcete do něho nahlédnout? Tak se pojďte s námi seznámit s tarotem a vypočítejte si kartu svého roku! Ta vám napoví...

Článek

Energie, která vychází z karty roku, nás nezačíná ovlivňovat na kalendářním začátku, ale v den našich narozenin a končí další oslavou. S chutí do toho!

Jak svou kartu roku vypočítat?

Sečtěte den a měsíc vašeho narození a přičtěte rok, kdy jste měli naposledy narozeniny. Výsledek musí být mezi číslicemi 2 - 21. O tajemství energie, která nás bude aktuální rok ovlivňovat, totiž vypovídají velké arkány tarotových karet. 0 a 1 k nim nepatří. Tyhle karty představují energii, kterou můžeme využívat všichni po celý svůj život. A teď už jen vyhledejte charakteristiku vašeho aktuální roku.

Příklad: 8. 8. 2008

8 + 8 + 2 + 0 + 0 + 8 = 26

2 + 6 = 8    Karta roku je 8.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každá tarotová karta má svoji charakteristikuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Věčně přítomná energie

Energie, která vyplývá z karty roku, je jenom směr, kterým se budete tento rok vydávat. Tedy nemůžeme charakteristiku karty vnímat fatálně, podobně jako je tomu u astrologie. Nicméně nejde o náhodu. Každý člověk se během svého života vyvíjí a postupně zjišťuje, co je pro něho důležité a co už ke svému štěstí nepotřebuje. Proto jsou i jednotlivá období logická, navazují na sebe. Vlastní vůlí a prací na sobě samých ke své životní cestě dopomáháme. Uvědomujte si tedy, kam váš život směřuje, co pro radostnější chvíle můžete udělat. Možná díky tomu, že si uvedený směr přečtete - více se s tím ztotožníte. A třeba vám tarot usnadní rozluštit nejasná období ve vašem životě, která vás děsila nebo nečekaně příjemně překvapila.

Karta roku 2 - Velekněžka

Tento rok budete snášet velmi těžce jakákoliv omezení, protože v něm hraje hlavní roli nezávislost a svoboda se rozhodovat sama. Lidé se v tomto období velmi rádi zbavují svého starého „já", protože objevili svou novou totožnost. Budete toužit po vodním živlu. Jen koukat na břeh rybníka vám bude dělat dobře, protože voda si také dělá co chce a nachází nové cesty. Takže prosaďte si své nápady, nenechte si do vašeho počínání příliš mluvit. Řiďte se svým srdcem, ne rozumem. Vzhůru do osamostatnění se a soběstačnosti.

Karta roku 3 - Císařovna

Tenhle rok je velmi emotivní. Do cesty vám vstoupí osoby, které vám pomohou ujasnit si své citové potřeby. Přestaňte se obávat odmítnutí v citové oblasti, tenhle rok vám pomůže si uvědomit, že lásku si není potřeba zasloužit. Budete pravděpodobně přemýšlet o svém vztahu k mateřství. Případně budete řešit nevyjasněné konflikty se svou matkou. Pokud se snažíte vyniknout ve své profesi a upevnit si vůdčí pozici, pak se tento rok chopte příležitosti, úspěch je zaručen.

Karta roku 4 - Císař

Tenhle rok bývá plný změn. Začnete možná hodně cestovat, vydáte se vstříc novému zaměstnání. Najdete nový koníček, který vás bude naplňovat. Toto období je také velmi vhodné k usmiřování i vyjednávání. Zkrátka budete v životě jednat z „trůnu Císaře". Můžete se také pokusit dořešit svůj vztah s tatínkem. Chlapi se tento rok zabývají myšlenkou na své otcovství.

Karta roku 5 - Velekněz

Rok ve znamení Velekněze je rokem rodinným. Budete řešit všechny rodinné záležitosti a společnost své rodiny vyhledávat. Velekněz vás bude nabádat ke studiu. Půjde vám to velmi snadno, takže se nechte zlákat. Uskutečněte všechny své inspirace. Toto období je také vhodné k tomu, aby jste se zbavili všech svých strachů spojených s minulostí, duchovní energie Velekněze vám pomůže na vše koukat s potřebným nadhledem moudrého starce.

Karta roku 6 - Zamilovaní

A je to tady. V tomto roce bude opravdu hrát hlavní roli láska. Budete přehodnocovat své milostné a partnerské vztahy. Připravte se na to, že některé vztahy budete mít chuť prohloubit a od některých se naopak na chvíli vzdálit. Ty, které vás nenaplňují, radikálně ukončíte. Statistiky dokládají, že v tomto roce se hojně uzavírají sňatky, ale bohužel dochází také velmi často k rozvodům. Pro tohle období je typické, že budete muset volit ze dvou variant. Obě alternativy budou zajímavé a rozhodování nebude jednoduché. Přejeme hodně štěstí, abyste si v tomto roce plně uvědomili, jaké lásky jsou pro vás vyhovující a jaké vás jen vysávají.

Karta roku 7 - Vůz

Tak tady nastává ideální doba pro cestování. Uskutečněte svou vysněnou cestu, kterou už dlouho odkládáte. Nebo se konečně přestěhujte, i když jste stále na pochybách. Zrekonstruujte svůj dům nebo byt. Zkrátka, tak jako vůz stojí málokdy na místě, i váš život bude neustále v pohybu. Bude to období velmi aktivní, ale naštěstí změny v tomto roce bývají veskrze pozitivní a nebývají tolik náročné pro naši duši.

Karta roku 8 - Vyrovnání/Spravedlnost

Tento rok je ve znamení generálního úklidu. Víc, než kdy jindy, totiž toužíme po harmonii a po „uklizeném prostoru". Vyřešte si tento rok všechny právní i finanční záležitosti, udělejte generální úklid ve svém domově i duši. Očistěte svůj život od zbytečností. Nebudete totiž dále schopni tolerovat sebeklam. Klíčová slova pro tento rok jsou pravda a pořádek. Krev do žil vám bude navracet jakýkoliv kontakt s přírodou, kde má vše své správné místo.

Karta roku 9 - Poustevník

Tento rok skutečně pocítíte potřebu se stáhnout. Nebudete příliš vyhledávat společnost anebo v ní budete na ostatní působit trochu „mimo". Důvod je prostý, budete o svém životě neustále přemýšlet. V tomto roce vám bude snad nejpříjemnější společnost starších lidí a budete mít potřebu jim naslouchat. Možná budete často navštěvovat svoji babičku a dozvídat se vše o svých kořenech.

Karta roku 10 - Kolo štěstí

Tohle období je úžasné, máte totiž ve všem „sakra kliku". Do klína vám přistanou nové příležitosti. Nové zaměstnání, nové projekty. Seznámíte se s někým velmi zajímavým. Otevře se vám zkrátka všechno, po čem budete toužit. Všechno, na co sáhnete, se vám podaří. Víc než o náhodu tady půjde o důkaz toho, že jste na štěstí připraveni.

Karta roku 11 - Síla/Chtíč

V tomto roce se postavíte svých vnitřním démonům. Ale budete s nimi chvíli bojovat, takže pozor na nevěru a na nepravosti, protože budete mít velkou sexuální touhu a budete plni vášně. Budete mít radost ze života. Najdete nový zdroj osobní síly a budete sami sebou více než kdykoliv předtím.

Karta roku 12 - Viselec

Když vládne Viselec, připravte se na velmi pasivní rok. Tedy alespoň na první pohled. Vše důležité se totiž odehrává hlavně ve vašem nitru. Je to logické, rok který bude následovat, vám připraví spoustu změn a na to je potřeba se připravit. Takže změny tento rok nečekejte. Vyřešte si minulost, odpočívejte. Sejděte se s lidmi z vašeho dětství a ujasněte si, co už jste přerostli. Odložte své egoistické představy, uvažujte realisticky a směrem dopředu.

Karta roku 13 - Smrt/Znovuzrození

Tento archetyp tedy rozhodně nepředstavuje smrt doslovnou. Naopak se vztahuje k smrti symbolické, ale také to nebude jednoduché. Umře totiž vaše staré já. Rozejdete se možná se svým životním partnerem anebo začnete úplně jinou dimenzi vašeho vztahu. Budete mít totiž touhu začít vztah nový. Zkrátka se znovu narodit v oblasti partnerské i pracovní. Takže i ukončení pracovní smlouvy není v tomto roce výjimkou. Tento rok doslova odkládáme vše, co už je pro nás zbytečné, co nás neposouvá. Připravte se na velmi náročný a aktivní rok. Ale hned jak opláčete své staré já, pocítíte radost z věcí nových.

Karta roku 14 - Umění

Tento rok bude všechno do sebe zapadat, vše bude dávat smysl. Budete tvořit, malovat, vyrábět. Budete velmi aktivní v tom, co vás baví. A budete chtít vidět výsledky své práce, svého koníčka. Ve všech oblastech života budete hledat ideální řešení. Uskutečněte tento rok vaše sny a vize.

Karta roku 15 - Ďábel

Rok ve znamení ďábla má dvě hlavní témata. Brát vše s nadhledem a humorem. Půjde vám to. A výborný sex. Se svým tělem se dokonale sblížíte a budete smyslní. Sexualitu začnete vnímat jako hru. Objevíte nové možnosti uspokojení. Dost možná potkáte někoho nového, kdo ve vás probudí novou touhu. A to nejen v sexuální oblasti, ale i touhu životní.

Karta roku 16 - Věž

Tohle období je vhodné k rekonstrukci starých budov a nábytku. Oprašte i staré a zapomenuté projekty a nápady. Možná vás potká mystický zážitek, který vám otevře novou životní cestu. V tomto roce na sobě budete pracovat. Budete chtít být lepší. Budete toužit také po dokonalejším těle. Možná začnete cvičit, změníte své stravovací návyky. Zkrátka tohle období je vhodné k celkové regeneraci.

Karta roku 17 - Hvězda

Tento rok je ve znamení dobročinnosti. Budete pomáhat ostatním a celkově budete mít potřebu být prospěšní společnosti a rodině. Zkrátka budete mít touhu svou energii investovat do společné věci. Proto také vaše sebevědomí značně poroste, protože si uvědomíte, jak malicherné bylo se ponižovat nebo povyšovat. A věnovat se jenom povrchním věcem.

Karta roku 18 - Měsíc

Tak před Lunou nic neutajíte. Tenhle rok určitě nebudete mít ani trochu síly se předvařovat. Odhalíte svému okolí svou pravou tvář a charakter. Budete velmi upřímní. Někdy pro někoho možná až nepřijatelně. Ale vás to trápit nebude. Prostě byste další klam už nesnesli. Lidský dav vám nebude nic říkat, vy budete svým odhodláním být sami za sebe dostatečně silní i pro ostatní.

Karta roku 19 - Slunce

Tento rok je ve znamení týmové práce. Budete se vrhat do nových projektů, na kterých nebudete muset dělat sami. Dokážete ke spolupráci své okolí přímo strhnout. Vaše partnerské vztahy budou vyrovnané, plné slunce. Tento rok je velmi příjemným obdobím plným radosti. Vše funguje, vidíte výsledky.

Karta roku 20 - Aeon

Tento rok je opět možné, že vás přepadne touha založit rodinu. Budete mít chuť pracovat na projektech, ale nejlepšími spoluhráči bude opět někdo z vaší rodiny. Toto období nám umožňuje skloubit práci s osobním životem. Právě proto, že rodina pro vás bude rok pod vlivem Aeonu nepostradatelná a uděláte si na ni dostatek času.

Karta roku 21 - Vesmír

Rok pod vlivem Vesmíru je velmi příznivý k cestování. Budete toužit poznat i velmi vzdálené země a kultury. Budete mít potřebu poznat svůj život z jiné perspektivy. Uvědomíte si, jak důležité je ostatním pomáhat, být prospěšným a nemyslet jenom na sebe. Budete chtít cítit hlubší význam vašeho života a dobrovolně se zúčastňovat akcí, které pomáhají ostatním.

Reklama

Načítám