Hlavní obsah

Vyrobeno v Česku: Šikovné oblečení pro nastávající i kojící maminky, které vzniká u nás

Foto: La Tulia

Foto: La Tulia

Reklama

Čekáte miminko a marně hledáte v obchodech stylové těhotenské oblečení? Nebo by se vám hodily tipy na kojicí trička i šaty na jaro a léto? Pak se seznamte s těmito českými značkami pro nastávající mámy!

Článek

Pracují s přírodními materiály, jako je len, bavlna i bambus, a jejich oblečení vzniklo většinou právě díky jejich těhotenství i pobytu s dětmi na mateřské a rodičovské. Jejich cílem je však ušít nejen klasické těhotenské či kojicí oblečení, ve kterém se maminky budou cítit pohodlně, ale chtějí nabídnout modely, které mají šmrnc, a navíc se nebudou příliš lišit od obvyklého oblečení. To vše spojuje české značky, které vám dnes představíme v rámci našich článků na téma Vyrobeno v Česku.

La Tulia

Mateřství s půvabem a elegancí! To je heslo české značky La Tulia, kterou založila maminka dvou holčiček Petra Orságová. Nejprve tvořila taneční kostýmy, ale její těžké začátky na mateřské s nedonošeným miminkem ji přivedly ke kontaktnímu rodičovství a šití takzvaného nosicího oblečení. A tak si v roce 2017 ušila svou první nosicí bundu, o kterou projevily zájem zprvu její kamarádky, pak se přidaly další maminky. K oblíbeným produktům značky tak dnes patří nejen nosicí bundy, ale i všestranné mikiny a trička pro těhotné a kojící.

Foto: La Tulia

Zleva: nosicí mikina 2v1, 2490 Kč; nosicí bunda 2v1, 4300 KčFoto: La Tulia

Foto: La Tulia

Zleva: bambusové těhotenské a kojicí šaty, 1590 Kč; kojicí tričko z bio bavlny vhodné pro těhotenství, kojení i klokánkování, 1190 KčFoto: La Tulia

Little Hustler

Tahle česká značka kojicího oblečení vznikla na mateřské, prý s kruhy pod očima, ale rozhodně má co nabídnout. Vytvořila ji Lucie Mužíková, která sice nikdy nestudovala žádnou textilní školu, ale měla na mateřské potřebu něco tvořit. Její značka se vyznačuje kromě funkčnosti i originálním designem doplněným českými vtipnými hesly a ilustracemi. Veškeré oblečení je ušito z organické bavlny a potištěné ekologickými sítotiskovými barvami.

Foto: Little Hustler

Zleva: kojicí tričko z organické bavlny s postranními zipy a vtipným potiskem „Always on“, 990 KčFoto: Little Hustler

Foto: Little Hustler

Zleva: těhotenská i kojicí mikina s kapucí a klokankou z bavlny, 1990 Kč; kojicí mikina s postranními zipy a nápisem „More Than I Can Take“, 1590 KčFoto: Little Hustler

Krásná mamka

Jednoduchá trička i pohodlné splývavé šaty ideální zprvu pro těhotenské bříško a následně pro diskrétní kojení nabízí značka Krásná mamka, jejíž majitelkou je módní návrhářka a maminka dvou holčiček Pavla Šťastná. Vystudovala textil na Technické univerzitě v Liberci, její modely jsou ušité z příjemného modalu, bio bavlny, merino vlny či viskózového úpletu. Nyní také navázala spolupráci se značkou CityZen, která má patentovanou technologii látky, na níž nejsou vidět žádné skvrnky ani pot. Pro kojící maminky tedy ideální materiál.

Foto: Krásná mamka

Zleva: kojicí tričko z bio bavlny, 1390 Kč; kojicí tričko z viskózového úpletu, 1390 KčFoto: Krásná mamka

Foto: Krásná mamka

Zleva: kojicí šaty na zakázku, 2500 Kč; těhotenské i kojicí šaty z modalu, 1790 KčFoto: Krásná mamka

Mambi

Rodinnou firmu Mambi pro novopečené a nastávající maminky založili manželé Anastasia a Miroslav. Anastasia má k šití díky babičce a mamince vztah od dětství, studovala ale ekonomiku, později zkoušela prodávat kosmetiku. Vlastní značku oblečení založila až později, v době, kdy začala s Miroslavem plánovat rodinu. Ani ji neuspokojovala nabídka na trhu, rozhodla se tedy navrhnout produkty vlastní. V současné době má v nabídce kromě šatů, triček a mikin také kojicí roláky a domácí oblečení.

Foto: Mambi

Zleva: těhotenské i kojicí mušelínové šaty Carmen, 2490 KčFoto: Mambi

Foto: Mambi

Zleva: těhotenské a kojicí tričko Emma, 981 Kč; kojicí mikina s postranními zipy, 1650 KčFoto: Mambi

Jožánek

Velmi povedené a víceúčelové oblečení, které využijí ženy v těhotenství i po porodu, nabízí česká firma Jožánek, která je na trhu už od roku 2008. Najdete u ní tedy hlavně těhotenská a kojicí trička, která jsou hezky dlouhá až pod zadek, i nosicí bundy, mikiny, svetry a kabátky, které jsou variabilní a dokonce mnohdy umožňují nošení dětí vpředu i vzadu. A rozhodně vše pořídíte za velmi příznivé ceny.

Foto: Jožánek

Zleva: nosicí svetr z fleecové svetroviny, který umožňuje nosit miminko vpředu i vzadu, 1199 KčFoto: Jožánek

Foto: Jožánek

Zleva: bio bavlněný zavinovací kabátek pro těhotné a nosicí ženy Blanka, 1024 KčFoto: Jožánek

Reklama

Související témata:

Načítám