Hlavní obsah

České spodní prádlo: Sexy body i pohodlné trenky!

Foto: Triola

Foto: Triola

Reklama

Spodní prádlo slouží pro běžné nošení, pro erotické hrátky v ložnici a pro lepší sebevědomí. Chrání intimní partie, ale umí i tvarovat a tím dopomoci, alespoň vizuálně, k lepším křivkám. Podívejte se na kousky, které nabízí české značky.

Článek

Spodní prádlo je základem šatníku i symbolem sexuality. Pro ženy je zároveň pomocníkem při tvarování jistých proporcí těla. Na trhu s prádlem je dnes již ohromný výběr, ale my jsme zapátrali pouze v českých módních vodách a připravili pro vás přehled značek, které nás zaujaly.

Patří sem firmy s dlouholetou tradicí i módní návrháři designových kousků. Vybrat si tak mohou dámy s velkým poprsím, náročnější klientky, které hledají modely přímo na míru, nebo klidně celé rodiny. Některé značky nabízejí klasické podprsenky, kalhotky bezešvé i krajkové, tvarovací body, ale i podvazkové pásy či sexy braletky. U českých značek si však vyberou i děti, kterým můžete pořídit veselé trenýrky v dívčí i klučičí verzi, které nosí i váš partner.

Dlouholetá tradice

K firmám s dlouholetou tradicí u nás patří Triola, jejíž vznik se datuje již k roku 1919 a zajímavostí je, že ji založili tři společníci. Začali s výrobou korzetů a pánského spodního prádla. Obchody si však časem získaly své zákaznice především mezi dámami s větším poprsím, které si zde vždy vyberou. ( Návod, jak najít správnou podprsenku!) Záruka kvality je tato značka i dnes.

Foto: Archiv firmy

Triola: tence vyztužená podprsenka s nízkým středem, 1199 Kč; hladká podprsenka s krajkovým lemem, 1099 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Triola: podprsenka kombinovaná s krajkou 1099 Kč, kalhotky 149 Kč; podprsenka s ozdobnými ramínky 1099 Kč, kalhotky 499 KčFoto: Archiv firmy

Sexy rafinované kousky

Módních návrhářů, kteří u nás navrhují a šijí svůdné spodní prádlo, příliš nenajdete. Jednou z designérek, která se dostala do popředí a sklízí úspěchy pravidelně i na přehlídkách v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku i Designbloku, je Tereza Vu. Ráda pracuje s jemnými materiály i krajkou, a proto její prádlo vypadá velice půvabně a sexy. Také šije kousky klientkám na míru.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Vu: Letošní kolekce pro přehlídku v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Její modely předvádí často na přehlídkách i známá violoncellistka Terezie Vodička Kovalová (vpravo)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tereza Vu: Návrhářka pracuje s těmi nejjemnějšími materiály včetně sametuFoto: Profimedia.cz

Pohodlí pro celou rodinu

Trochu více praktická je česká značka El.Ka, která nabízí především trenýrky z přírodních materiálů pro celou rodinu. Firma vznikla z hezké náhody, kdy majiteli Jakubu Kofroňovi ušila první trenýrky maminka Lenka, podle jejíchž iniciálů se nakonec značka jmenuje. První modely byly dost zkušební, ale nakonec se značka chytla a má krásné hravé a tematické potisky, které můžete ladit napříč generacemi.

Foto: Archiv firmy

El.Ka: podprsenka z mikromodalu, 620 Kč; body z mikromodalu, 799 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

El.Ka: dětské trenýrky z bavlněného saténu 319 Kč; dámské trenýrky 429 Kč, pánské trenýrky 449 KčFoto: Archiv firmy

Design i udržitelnost

Paon Label je značka spodního prádla, která začala v roce 2016 jako školní projekt kamarádek Andrey Kopalové a Togi Burmay. Za čtyři roky fungování se z projektu stala rychle rostoucí značka. Název pochází z francouzštiny a znamená páv. Stejně takové mají být její modely – elegantní i nepřehlédnutelné. A také udržitelné. V nabídce nyní najdete spodní prádlo z bambusu či viskózy, ale také plavky pro ženy i pro muže. (O udržitelné módě s Evou Urbanovou)

Foto: Archiv firmy

Paon Label: bambusová braletka s organickou krajkou 1390 Kč; bambusová braletka 1090 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Paon Label: pánské trenýrky z bambusové viskózy 690 Kč; podprsenka 1290 Kč, kalhotky 790 KčFoto: Archiv firmy

Vyžeňte stereotyp z ložnice: Lekce svádění v sexy prádle!

Reklama

Načítám