Hlavní obsah

Vyrobte si originální jarní dekorace na dveře a okno i vy

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hravé, veselé a přitom velmi snadné. Takové jsou naše dnešní jarní dekorace, které mohou zkrášlit váš dům i byt. Vždyť nemusíte mít výzdobu jen na Velikonoce. Naše tipy vám totiž vydrží dlouho.

Článek

Jste ten typ, co má v každém ročním období jinou výzdobu či věnec na vstupních dveřích? Rádi si zpestříte deštivá odpoledne s dětmi nějakým vyráběním roztomilých dekorací? Zkuste se s chutí pustit do našich dnešních nápadů.

Kuřátka na bidýlku

Základem závěsné roztomilé dekorace je ratanové srdce, do jehož středu stačí zapíchnout či přilepit tavnou pistolí jakoukoli větvičku. My jsme použili kočičky. Na ně pak přilepte žlutá kuřátka a máte ozdobu do okna i na dveře za chvilku hotovou.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Peříčkový buxus

Na základ závěsné koule, která oživí prostory vašeho domova, si zakupte umělý buxus. V obchodech vás vyjde zhruba na stokorunu a hravě ho dozdobíte dle své fantazie třeba barevnými peříčky, organzou, umělými, ale i živými květy.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pokud chcete buxus ozdobit organzou, máme pro vás radu, jak na to. Ideálně si nastříhejte menší čtverečky, které zapíchnete do koule pomocí tužky. Peříčka vám budou držet i bez lepení.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Střapatý věnec

Polystyrenový korpus na věnec, střapatá stužka, kterou zakoupíte v galanterii, stejně jako vyšívané motýlky na ozdobu. To vše si připravte na výrobu zářivého věnce, který bude bavit zdobit i děti. Pokud neseženete střapatou stužku, dobře bude vypadat i omotaná krajka. Zavěšená vajíčka ve spodní části lze po Velikonocích vyměnit klidně za barevné pentličky, jarní květiny i korálky.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Rozkošný zajíček

Zajíčka na dveře ušijete z juty či imitace pytloviny a nemusíte být zrovna švadlenkou. Stačí 2x vystřihnout požadovaný tvar, který ledabyle sešijete a vycpete vatou. Ocásek lze vytvořit třeba z ovčí česané vlny, ze které plstěním vytvoříte kuličku. Bambulku lze udělat ale i z bavlnky či zakoupit hotovou v papírnictví.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Zlatá záře

Neotřelou ozdobou každého interiéru bude květina vložená do deštníku. Nejlépe bude vypadat zlatice neboli někdy nesprávně nazývaný zlatý déšť. Umělé květiny jsou pak variantou, která vydrží i do léta.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Načítám