Hlavní obsah

Vytáhněte na podzim „pastelky"! V módě jsou nečekané odstíny

Foto: Marie Bartošová

Sezona „pastelek“ s létem neskončila, jemné odstíny budou v kurzu i na podzim a v ziměFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne, opravdu jsme nepřeskočili z podzimních trendů k těm jarním. Pastelové barvy budou tentokrát bodovat i v chladnějších dnech! Dejte (alespoň na chvíli) vale černé a ukažte svoji jemnější stránku.

Článek

Přestože jsou tyhle bledé barvy typické spíše pro jaro a léto, letos to dotáhly i na seznam podzimních trendů. Pomněnkově modrá, mentolová, broskvová, a hlavně všechny odstíny světle růžové – které barvě dáte přednost, je jen a jen na vás. Do „pastelek“ jsme oblékli naši čtenářku Markétu.

Trend číslo jedna: růžový kabát!

Od chvíle, kdy se na přehlídce Céline objevil pudrově růžový kabát, diskutuje celý módní svět o jediném: kde najít ty nejkrásnější pastelové svršky! Kratší kabátek objevila i stylistka Natálie, která ho zkombinovala s černobílým overalem a výrazným náhrdelníkem. Uplatnění ale pro něj najdete daleko víc, hodit se bude k ležérním i elegantnějším outfitům.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: overal (Mango, 1399 Kč), kabát (Zara, 1999 Kč), boty (Bershka, 899 Kč), náhrdelník (Promod, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

Dvě jsou víc než jedna

Výhodou pastelových barev je i fakt, že se dají mezi sebou velmi snadno mixovat. A je jedno, jestli zvolíte stejně jako my dlouhou plisovanou sukni s topem a doplníte je o barevnou bundu, nebo se vrhnete do úplně jiné sestavy.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (H&M, 599 Kč), sukně (Tally Weijl, 369 Kč), náhrdelník (Six, 199 Kč), bunda (Ann Christine, 999 Kč), boty (Ann Christine, 649 Kč)Foto: Marie Bartošová

Doplňte je bílou

Pokud přemýšlíte nad tím, čím svůj pastelový kousek doplnit, existuje barva, která jim sluší bez výjimky všem: bílá! A šetřit s ní nemusíte, tahle čistá barva je v kurzu podobně jako pastelky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (H&M, 299 Kč), sukně (Mango, 999 Kč), umělá kožešina (Promod, 699 Kč), lodičky (Deichmann, 599 Kč), náramek (Camaieu, 74 Kč), náušnice (H&M, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pastelové doplňky

Zůstat také můžete pouze u doplňků. Stylistka Natálie sáhla po pastelově růžovém psaníčku a lodičkách, které zkombinovala s květinovými šaty, zdobenými krajkovaným lemem, a smetanovým kabátem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 999 Kč), kabát (second hand Moralisone, 599 Kč), brož na kabátě (I´am, 199 Kč), náramky (Ann Christine, 129 Kč), boty (Zara, 899 Kč), psaníčko (Bershka, 359 Kč), brož s peříčky na psaníčku (I´am, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

V hlavní roli top

A ještě jedna sněhově bílá dvojka s pastelovým topem. Vesta z umělé kožešiny je stále módní, top pod ní může být samozřejmě i v jiné „pastelce“ i v provedení s dlouhým rukávem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Topshop, 1450 Kč), top (Tally Weijl, 129 Kč), náhrdelník (Bershka, 299 Kč), náramek (Ann Christine, 129 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč), vesta z umělé kožešiny (Ann Christine, 999 Kč), peněženka (Orsay, 499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám