Hlavní obsah

Využijte sílu magnetů: Umí přivolat lásku i zbavit bolesti!

Foto: Profimedia

Nebuďte sami! Síla magnetů vám dokáže přivolat láskuFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magnetismus je přirozenou součástí přírody, a proto existuje mnoho způsobů, jak ho využít i ezotericky. Jak lze s magnety magicky pracovat?

Článek

V magii se magnety díky své schopnosti přitahovat či odpuzovat používají nejčastěji jako talismany a amulety. Největší sílu mají samozřejmě ty přírodní, magnetovec, ale v nouzi si vystačíte i s uměle vytvořenými či lidmi upravenými. Magnety lze používat ve spojení s magickými symboly či jen tak v přírodní formě, na lásku i na léčbu revmatismu.

Magnety jsou pro rituály velmi vhodné i proto, že je lze používat opakovaně, na rozdíl třeba od svíček. Je však třeba je při dalším použití důkladně magicky očistit. Podobně jako u kamenů lze magnet očistit pod čistou tekoucí vodou, zakopáním do země, vykouřením vonnými tyčinkami nebo nad plamenem svíčky či v misce soli. Záleží, jakou metodu preferujete.

Magnetické náramky

Šperky, které v sobě snoubí hodnotu estetickou i s nějakým užitkem, jsou stále oblíbenější, mezi nimi i jednoduché magnetické náramky. Ty se vyrábějí nejčastěji z chirurgické oceli, do které jsou zasazeny malé magnetky.

K čemu takový náramek slouží? Síla magnetů pomáhá všem, kteří trpí nějakou nerovnováhou – hormonální, kardiovaskulární, nevyrovnaným tlakem nebo třeba nespavostí. Magnety totiž působí svým silovým polem na tlakové body na místech, kde jsou nošeny, a odtud se jejich účinky šíří skrze buňky do celého těla. Samozřejmě nenahradí návštěvu lékaře a například lidé s kardiostimulátorem by se jim měli vyhnout, ale kromě toho účinně stabilizují organismus a jako podpůrný prostředek jsou pro tělo ideální.

Foto: Profimedia

Přikládáním magnetů na bolestivá místa vám ulevíFoto: Profimedia

Odpuzení negativní energie

Jak je známo, magnety nejen věci přitahují, ale i odpuzují. I proto se dají využít pro ochranné rituály, které mají udržet negativní energie mimo vaše obydlí. Nejlépe se pro taková kouzla hodí magnetit přírodní, konkrétně budete potřebovat čtyři, klidně menší kousky.

Očistěte je podle výše uvedeného způsobu, pak si je položte na dlaň a obejděte s nimi vaše obydlí nebo zkrátka prostor, který chcete zabezpečit. Obcházejte proti směru hodinových ručiček. Poté magnety umístěte do pomyslného kruhu okolo místnosti, ale ne uvnitř, venku. Vytvoříte tak ochrannou síť, která bude odpuzovat všechny negativní vlivy.

Přivolejte lásku

Jak dokážou magnety něco odpuzovat, tak jsou skvělé i pro přitahování toho dobrého, například konkrétně lásky. Je tady více možností, jak postupovat. V první řadě záleží, zda vám jde o náklonnost někoho konkrétního, nebo zda se ten pravý protějšek ještě neobjevil.

V prvním případě je to jednodušší. Musíte sehnat dva magnety, které se vzájemně přitahují. Na jeden pak vyryjte první písmeno vašeho jména, na druhý pak iniciálu jména vysněného protějšku. Pak už je důležité jen to, abyste magnet s vaší iniciálou nějak propašovali do blízkosti vašeho idolu. Ten druhý noste stále při sobě a uvidíte, že situace, kdy se budete setkávat a mluvit spolu, budou mnohem častější.

Druhý postup použijte v případě, že zkrátka do života chcete přinést lásku jakožto abstraktní emoci. Magnet je nejlepší nabarvit na červeno, což je barva vášně a přitažlivosti. Poté na něj namalujte nebo vyryjte runu Gebo, která má podobu velkého tiskacího X. Ta je runou partnerství a přitáhne vám do života rovnocennou spřízněnou duši. Magnet pak noste stále při sobě.

Foto: Profimedia

Pokud budete magnet nosit stále u sebe, zvýšíte tím jeho účinkyFoto: Profimedia

Zbavte se bolesti

Přikládáním magnetů na bolestivá místa, například klouby, zuby i drobné vnitřní záněty, sice poranění nevyléčíte, ale zmírníte bolest. Přitažlivé síly magnetu bolest vytáhnou na nějakou dobu pryč. Ideální délka jednoho magnetického obkladu je deset minut. Magnet je také možné ukrýt do polštáře či matrace postele, kde spíte, bude tak na tělo působit v noci.

Máte pro magnety další magické využití?

Související témata:

Načítám