Hlavní obsah

Z obyčejné košile originální kousek: naučte se kombinovat jednoduché kousky oblečení stylově

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přívlastek „obyčejná“ jí nesluší. Ano, jednoduchá košile patří k čisté módní klasice, ale i ona umí překvapit. Chcete ji nosit i jinak než jen spořádaně zapnutou k džínám? Odkoukejte tipy stylistky a zkuste košili přehodit přes šaty, stáhnout z ramene nebo přetočit knoflíky dozadu.

Článek

Móda, to není jen počet obsazených ramínek v šatníku. Stále nové kombinace můžete vymýšlet i ze základních kusů, které už dávno máte. Hýčkat byste si měly především klasickou košili: s její pomocí vytvoříte velké množství šmrncovních outfitů. Inspirujte se našimi tipy!

Košile jako druhá vrstva

Jestli se na košili nebudete dívat jen jako na kousek, který se obléká výhradně na tělo, rozšíříte si módní obzory a poskládáte zajímavé kombinace i z notoricky známých kusů. Jak na to? Košili nechte rozepnutou a použijte ji podobně jako kardigan. Pro tento účel je ideální volnější střih a prodloužená délka – s tou si vyhrajete nejvíc. Pod košili se skvěle hodí tenký rolák, sáhnout ale můžete i po oblíbených tričkách s kulatým výstřihem. Košile se dá také zapnout jen ve spodní části, případně její cípy zauzlujte. Možností je spousta.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Lindex, 899 Kč. Rolák H&M, 179 Kč. Kalhoty H&M, 1499 Kč. Kabelka Mango, 599 Kč. Náušnice Mango, 399 Kč. Boty Mango, 1299 KčFoto: Jakub Jurdič

Přimíchejte trendy kousek

Jak proměnit klasickou košili v trendy záležitost? Spojte ji s nějakým sezonním módním hitem. Třeba korzetem, který obléknete přes košili. Model z denimu je příjemně ležérní a dá se doplnit džínami či jinými kalhotami. A jestli se na korzet necítíte, odkoukejte alespoň použité barevné doplňky. Pravidlo pro letošní jaro je jasné: dva zářivé odstíny jsou více než jeden. Nebojte se tak barevně střídmý outfit doladit například růžovou kabelkou a neonově žlutými sandálky.

Foto: Jakub Jurdič

Košile United Colors of Benetton, 1299 Kč. Džíny Levi’s, 3999 Kč. Korzet H&M, 849 Kč. Kabelka Zara, 399 Kč. Boty Mango, 1299 KčFoto: Jakub Jurdič

Jen tak přes šaty

Milujete šaty a jejich ležérní podání? Vynechejte projednou sako a přes šaty přehoďte rozepnutou oversized košili. Chcete-li nenucený styl ještě umocnit, přidejte tenisky. Pro podobný styling se nejlépe hodí jednoduché šaty, které si budou s charakterem košile rozumět. Tak jednoduché a tak stylové!

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Zara, 549 Kč. Košile Lindex, 899 Kč. Kabelka H&M, 599 Kč. Náušnice H&M, 349 Kč za set. Kožené tenisky Högl, 4749 KčFoto: Jakub Jurdič

Na jedno rameno

Košili nemusíte zapínat jen obvyklým způsobem. K jarním kombinacím se perfektně hodí styl, kdy necháte dobrou třetinu košile rozepnutou a posunete ji tak, aby na jedné straně sklouzla z ramene. A nebojte, pokud najdete správné místo, kde košili zapnout, nikam dál už se neposune. Ohlídejte si jen volbu spodního prádla – potřebovat budete podprsenku bez ramínek nebo tu ve stylu bandeau.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Lindex, 899 Kč. Sukně H&M, 1299 Kč. Kabelka Zara, 549 Kč. Pásek H&M, 349 Kč. Náušnice Lindex, 299 Kč za set. Kožené boty Högl, 4299 KčFoto: Jakub Jurdič

Knoflíky dozadu

I z letité košile se dá vytvořit look, ve kterém zaujmete na první dobrou. Rády porušujete pravidla? Oblečte si košili obráceně – knoflíky dozadu. Nemusíte mít strach, že vám to nepůjde: když ji nebudete zapínat až nahoru, asistenci potřebovat nebudete. Částečně odhalená záda jsou sexy a těch pár knoflíčků určitě zvládnete. Jak moc necháte košili otevřenou, je přitom na vás – klidně jděte výš než my. Stylistka Irena Vokrojová vršek doplnila minisukní, která je v této sezoně trendy, fungovat ale bude i spojení s džínami.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Lindex, 899 Kč. Sukně Mango, 899 Kč. Kabelka Mango, 899 Kč. Náušnice H&M, 299 Kč. Prsteny Mango, 399 Kč za 2 kusy. Kožené boty Högl, 4999 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Eliška B. (Crush Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Prostoru 39, Řehořova 33/39, Praha 3; www.Prostor39.cz; @prostor39

Načítám