Hlavní obsah

Dlouhá oversized košile je nejžhavějším trendem sezony! Unosíte ji do práce, na ven i pláž

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sháníte jarní kousek, který osvěží váš šatník a oceníte ho i v létě? Sáhněte po košili a hledejte trochu volnější a delší střihy. Dodají vašim outfitům cool rozměr a právě teď jsou trendy!

Článek

Košile v pánském stylu – to je ta, která vypadá, jako byste si ji půjčily z partnerova či tatínkova šatníku – je nepostradatelnou součástí dámské výbavy, tedy pokud chcete vytvářet módní variace podle posledních trendů. Je šitá jako oversized, takže může mít spadlejší ramena i širší rukávy a vzadu je delší.

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Nejen bílá… Košili si pořiďte třeba v pastelových barvách. Jak vidíte, nosí se i jako lehký kabátek.Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Jak nosit dlouhou dámskou košili

Tričko, džíny a přes to košile. Minisukně, tílko a přes to košile. Plavky a přes ně košile… Volnější delší košile je jednoduše univerzální kousek. Jak ji kombinovat? Je tu definice uvolněného stylu po vzoru Francouzek – rovné džíny do pasu, bílé tílko nebo body a ramena zakrytá rozepnutou košilí.

Nicméně i oversized kousky vypadají skvěle, když je zastrčíte dovnitř, například do minisukně nebo kalhot s vysokým pasem. Nebojte se na košili vrstvit sako – nejlépe prodloužené a také oversized. S delší košilí můžete dělat další kouzla: vezměte si ji na šaty a zavažte pase. Jak nosit bílou košili, aby to nebyla nuda?

Foto: Jeremy Moeller - GrttyImages.com

Vedle klasické bílé vládne módnímu světu i světle modrá.Foto: Jeremy Moeller - GrttyImages.com

Tipy, jak košili vybírat

  • Bavlněná košile je základ, ale pokud hledáte méně mačkavé materiály anebo chcete, aby košile víc splývala, zvolte viskózu, satén či hedvábnou směs.
  • Nemůžete sehnat tu pravou oversized? Zkuste košili o jednu velikost větší, než jste zvyklé.

Kde seženete ty nej košile?

Načítám