Hlavní obsah

Bílá košile & džíny. Jak tuto klasiku vylepšit? Inspirujte se ikonou Jane Birkin i princeznou Dianou

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najdete v šatníku džíny a bílou košili? Pokud ano, máte po ruce základ stylového outfitu. A nejen jednoho. Jak tuhle nadčasovou dvojku můžete obměnit nebo vylepšit? Inspirujte se looky módních ikon jako Jane Birkin, princezna Diana, Sofia Richie Grainge nebo Dua Lipa.

Článek

Módní trendy přicházejí a odcházejí. A pak jsou tu kousky, které se bez sebemenší přestávky nosí už po několik dekád. Kvalitní bílá košiledobře padnoucí džíny rozhodně patří mezi ně a my vám připomeneme, proč mají tak skvělou pověst. Tyhle kousky navíc nejsou jen stoprocentně nadčasové, ale i variabilní. Jakmile vyměníte kabelku, boty a přidáte nějaký doplněk, výsledek bude úplně jiný. A právě to je součástí jejich kouzla.

Od Jane Birkin až po Margot Robbie

Pro inspiraci na obměnu téhle dvojky můžeme zajít poměrně daleko. Stačí si vzpomenout na módní ikonu Jane Birkin (†2023), jejíž outfity ze sedmdesátých let by obstály i dnes (pokud vás ona nepřiměje obstarat si proutěný košík nebo slaměnou tašku, pak už nikdo). Nebo na princeznu Dianu (†1997), která tuhle sestavu s chutí nosila v devadesátých letech v doprovodu mokasínů.

Pozornost se ale vyplatí upřít i k současným hvězdám. Od topmodelky Alessandry Ambrosio můžete odkoukat skvělý styling pro slunné dny, v těch chladnějších můžete vrstvit jako herečka Margot Robbie a inspiraci najdete i v looku značky Valentino, který na mole předváděla modelka Kaia Gerber, dcera modelingové legendy Cindy Crawford. A zapomenout nesmíme ani na saka. Influencerka Chriselle Lim miluje tvídový Chanel, modelka Doutzen Kroes zase spoléhá na kousek ve výrazné barvě.

Načítám