Hlavní obsah

Žádost o ruku: Ženy jsou z ní většinou zklamané! Proč?

Foto: thinkstock

Je to chvíle, na kterou se těší většina žen. Ovšem občas nevyjde žádost o ruku podle jejich představFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to sen mnoha žen. O okamžiku, kdy vás váš milovaný požádá o ruku, máte jasnou představu. Možná už od dětství. Jenže realita bývá jiná. Nedávný průzkum ukázal, že pohádka se dost často nekoná.

Článek

Romantické místo, západ slunce a váš vysněný princ před vámi z ničeho nic poklekne. Vyzná vám lásku a požádá vás o ruku. A jako důkaz svých citů vám na prst navlékne nádherný prsten. Tak nějak si ten vzácný okamžik představuje řada žen. Bohužel, málokteré se tyhle sny vyplní.

Smutný průzkum

Nedávný průzkum, který zorganizovalo britské zakázkové klenotnictví Hot Pink, ukázal, že málokteří muži splní partnerkám jejich sny. Celých třiatřicet procent dotázaných žen totiž uvedlo, že způsob, jakým je jejich partner požádal o ruku, rozhodně nebyl jako z pohádky, a vlastně je tak trochu zklamal.

Nejčastěji vše ztroskotalo na výběru místa, kde k žádosti došlo. Více než třetina žen řekla, že místo by podle nich mělo být výrazně romantické a ideálně by mělo být nějakým způsobem osobní. Například místo, kde se poprvé políbili, kde spolu prožili první rande a podobně. Jenže s tím, zdá se, si pánové hlavu nelámou.

Čtvrtina žen pak byla zklamaná z toho, že žádost nebyla neočekávaná, nebyla pro ně překvapením. Více než čtvrtina pak dokonce přiznala, že je zklamal prstýnek, který od partnera dostaly, a že pokud by to šlo a nebylo to neslušné, nejraději by ho šly vyměnit. Mezi nejčastější „nešvary“ prstýnku patřila malá velikost kamínku, jeho styl, případně kvalita obecně.

Celým sedmnácti procentům dotazovaných se pak příliš nelíbila řeč, kterou jejich partner pronesl. Nebyla prý příliš osobní, muž v ní neprokázal, že svou partnerku opravdu dobře zná, postrádala jakékoli detailní vzpomínky a společné zážitky. Prostě byla příliš strohá a obecná.

Foto: thinkstock

Nespokojenost se dost často týká zásnubního prstenuFoto: thinkstock

Tradice na ústupu

Do průzkumu se zapojily dva tisíce dospělých žen a mužů a ukázalo se také to, že tradiční zvyky a náležitosti týkající se žádosti o ruku jsou výrazně na ústupu. Více než polovina mužů, celých šestapadesát procent, vlastně před svou partnerku ani nepoklekli. Jednoduše to nepokládali za nutné.

Za zbytečné pak pánové pokládají i zvyk požádat o ženinu ruku její rodiče, respektive především jejího otce. Přesně osmapadesát procent mužů uvedlo, že to nevnímali jako důležité. Jednoduše předpokládali, že by svolení tak jako tak dostali, proto tuto oficialitu s klidem přeskočili a rodiče postavili před hotovou věc.

Jak požádal váš muž o ruku vás?

Načítám