Hlavní obsah

Zahoďte mop. Je tu vytírací robot!

Reklama

Představte si ideální domácnost. Nemusíte se o nic starat, protože všechno za vás obstarají roboti. Nemluvíme o žádné sci-fi – vždyť roboti už pomáhají v domácnostech nějaký ten pátek nejen s luxováním, ale například také s vytíráním podlah. Průkopník v této oblasti má jméno iRobot Scooba.

Článek

Ať už to máte v domácnosti nastaveno jakkoli a v čele pravidelného frontálního útoku na nepořádek stojíte vy, manžel nebo babička, asi se shodneme na tom, že úklidu se úplně vyhnout nedá. Ano, můžete si pořídit pomocnici nebo pomocníka z masa a kostí, ale riskujete, že na výpomoc doručenou přímo z vysokoškolských kolejí zareaguje špatně manžel, zahradník neprojde zase u vás a babičky nebo dědečci v důchodu zrovna nemusí mít čas.

Pomocnou ruku naštěstí v posledních letech stále více podává obor, kterému se říká robotika. Budeme-li konkrétní, starosti s domácím úklidem zatím robotika zcela vyřešit nedokáže. Robot za vás neroztřídí a nevypere prádlo, nevyčistí vanu ani umyvadlo a bohužel ani neutře prach. Co však není teď, může za pár let snadno být. Už nyní vám ovšem robot dokáže výrazně ulehčit práci s luxováním a vytíráním.

Americký model vysavače Scooba vám v domácnosti opravdu pomáhá!

Vysát a vytřít

Spojení robotický vysavač pro většinu čtenářek asi nebude nové. Pokud vám nějaký robotický vysavač neulehčuje práci s vysáváním už teď, určitě se tomu tak stane v rámci nejbližšího výročí, svátku, narozenin nebo Vánoc. Z robotického vysavače se totiž stal v posledních dvou letech nejen v Česku velmi populární a praktický dárek. Vysávání nicméně není jediná činnost, kterou může domácí robotický mazlíček ve vaší domácnosti zastat.

Roboti totiž dokážou i vytírat podlahy. Tedy abychom byli přesní, nejde o roboty obecně, ale jeden konkrétní model jménem Scooba. Scoobu přivedla na svět americká společnost iRobot, specialista na robotiku, jenž na českém trhu slaví úspěchy právě se svým vysavačem Roomba. Na rozdíl od Roomby ovšem Scooba nemá žádné přirozené nepřátele. Je jediná svého druhu, a to jednoduše proto, že robotické vytírání vyžaduje mnohem větší znalosti v robotice než vysávání.

Není proto dost dobře možné, aby si s trochou nadsázky někdo jeden den vymyslel, že bude pod svou existující nebo úplně novou značkou prodávat robotický vysavač a druhý den tento uvedl na trh. Vytírání totiž vyžaduje skutečně pokročilé znalosti a zkušenosti. iRobot se rozhodl tuto výzvu přijmout a vyrobil domácího robota, jenž v rámci 4fázového čisticího procesu dokáže vaši podlahu zbavit nečistot a celou automaticky vytřít.

Jak tento robot funguje? Podívejte se na video!

Čistá podlaha a žádné bakterie

Všechny čisticí fáze probíhají souběžně a v dokonalé harmonii tak, aby vytírání trvalo co nejkratší dobu a bylo zároveň efektivní. V první fázi probíhá předvysání, v druhé Scooba aplikuje na podlahu čistící roztok, ve třetí fázi podlahu čistí a v poslední čtvrté vysává do speciální nádobky špinavou vodu. Za Scoobou zůstává čistá, avšak mírně vlhká podlaha.

Společnost Certus Mercatus s.r.o., oficiální distributor značky iRobot v České republice, klade navíc velký důraz na doprovodné služby, takže se můžete vždy spolehnout na to, že doma budete mít pomocníka, a nikoliv potížist. Veškeré informace o Scoobě najdete na www.irobot.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám