Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Restované žampiony se zeleninou podávejte hned po dokončení a s čerstvým pečivem na vytření šťávy.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g žampionů
  • 1 červená cibule
  • 3 rajčata
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • olej
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 1 zelená paprika
  • sušená cibule
Článek

Postup

01.

Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a zprudka orestujte na rozpáleném oleji spolu s drceným kmínem, přičemž je v průběhu restování osolte a opepřete. 

02.

Cibuli a rajčata nakrájejte na půlkolečka, papriku na proužky, kukuřici sceďte. Všechnu zeleninu promíchejte s houbami a dochuťe solí a pepřem.

03.

Podávejte posypané sušenou cibulkou. Nemáme-li doma sušenou cibulku, usmažte si dozlatova na půlkolečka nakrájenou čerstvou cibuli.

Načítám