Hlavní obsah

Zaostřeno na doplňky: Top 15 kousků sezony!

Foto: calzedonia

Seznamte se s doplňky, které budou vévodit podzimním trendůmFoto: calzedonia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od leopardího šátku přes kožešinový límec, klobouk až po zrcadlové psaníčko nebo květinový náhrdelník. Seznamte se s patnácti doplňky, které budou pro nadcházející podzim (a váš look) nejzásadnější.

Článek

Trendové doplňky jsou ideálním způsobem, jak držet krok s módou, a nemuset přitom obměňovat celý šatník. Které se probojovaly na seznam nejžhavějších kousků sezony?

Hedvábný leopard

Pozornost módního světa se obrací ke zvířecím potiskům. Hedvábný leopardí šátek je ideálním tipem pro dámy, které by šelmám rády podlehly, ale na vzorovaný kabátek si netroufají. Pozor, dávkujte opatrně! Šátek jako zástupce zvířecí říše bohatě stačí.

Foto: archiv firem

Na foto: hedvábný šátek s leopardím motivem (Asos, 890 Kč)Foto: archiv firem

Kožešinový nákrčník

Nepřehlédnutelnou součástí podzimních kolekcí byla i kožešina. Huňaté nákrčníky nebo límce nejen zahřejí, ale zároveň dodají říz i vašemu oblíbenému kabátu. Stejně jako v předchozím případě ale s kožešinou šetřete. Doporučujeme držet se hesla jednou a dost.

Foto: archiv firmy

Na foto: nákrčník z umělé kožešiny (Mango, 999 Kč)Foto: archiv firmy

Čelenka na party

Originálním doplňkem, se kterým zazáříte na každé party, je zdobná čelenka ve vlasech. Zapomeňte na plastové hrůzy z dětství a pořiďte si výstavní kousek, který směle zastoupí roli šperku.

Foto: archiv firmy

Na foto: zdobná čelenka (Asos, 1560 Kč)Foto: archiv firmy

Hravá beanie

Slovo „čepice“ vám v letošní sezoně absolutně nemusí nahánět strach. Na molech se to totiž jen hemžilo uvolněnými beanie kulíšky a návrháři je neváhali modelkám nasadit i k šatům. Otázka jen zní – kterou barvu si vyberete?

Foto: archiv firmy

Na foto: růžová beanie (Topshop, 450 Kč)Foto: archiv firmy

Stylový klobouk

Kromě hravé beanie by vám neměl chybět ani stylový klobouk. Vybrat si můžete mezi nadčasovou fedorou, kloboukem s širší krempou nebo tím, který je inspirován jezdeckým stylem.

Foto: archiv firmy

Na foto: klobouk ve stylu fedora (Topshop, 790 Kč)Foto: archiv firmy

Nadkolenky

Pokud jste jim až do téhle chvíle odolávaly, budete mít šanci na nápravu. Podzim bude patřit nadkolenkám. Pozor si dejte jen na to, s čím je kombinujete. Místo mini sukně volte délku alespoň nad kolena a vyhněte se školáckému looku.

Foto: archiv firmy

Na foto: černé nadkolenky (H&M, 249 Kč)Foto: archiv firmy

Vzorované punčocháče

Stále to aktuálním vzorům sluší i na punčocháčích. Vyhněte se „tělovkám“ a klidně si do své zásoby pořiďte pár originálních kusů. Křížky, puntíky nebo vlaštovky – fantazii se meze nekladou.

Foto: archiv firmy

Na foto: vzorované punčocháče s křížky (H&M, 249 Kč)Foto: archiv firmy

Kožené rukavice

Vaši nejlepší kamarádi v době, kdy začne přituhovat. Zapomeňte na nudnou vlněnou klasiku a pořiďte si nápaditější kožený „páreček“. Třeba prošívaný.

Foto: archiv firmy

Na foto: prošívané kožené rukavice (F&F, 469 Kč)Foto: archiv firmy

Kabelka s krokodýlem

Krokodýl je trendy! Respektive jeho vzor. Sluší mu to zejména na botách a kabelkách. Tahle krásně rozšířená navíc odpovídá nejmódnějšímu tvaru sezony.

Foto: archiv firmy

Na foto: kožená kabelka (Zara, 4399 Kč)Foto: archiv firmy

Zrcadlové psaníčko

Pokud si plánujete pořídit nové psaníčko, čeká vás spousta rozhodování. O krásné kousky tentokrát opravdu nebude nouze. Nejvíce bodovat ale budou psaníčka se zrcadlovým efektem. Stejně módní je i přísně obdélníkový tvar a pevné pouzdro.

Foto: archiv firem

Na foto: psaníčko se zrcadlovým efektem (Zara, 999 Kč)Foto: archiv firem

Zdobný pásek

Podzimní sezona se ponese ve zdobných detailech. Dopřát si je můžete třeba na širokém pásku, který zdůrazní vaši siluetu. Jednoduché šaty navíc povýší na úplně jiný level.

Foto: archiv firmy

Na foto: široký pásek (H&M, 599 Kč)Foto: archiv firmy

Módní peplum

Módní vychytávkou podzimu bude i peplum pásek, který ovšem vyžaduje útlý pas. Slušet mu to bude ve společnosti přiléhavých šatů i lehké halenky.

Foto: archiv firmy

Na foto: peplum pásek (Mango, 699 Kč)Foto: archiv firmy

Květinový náhrdelník

Květiny rozhodně nepatří jen k létu. Setkávat se budete zejména s rozkvetlými náhrdelníky, nejčastěji v barevném provedení. Ano, některé z nich vám mohou připadat okázalé, letos se ale na skromnost nehraje. Dejte jim dostatek prostoru v rámci jednoduchého outfitu a uvidíte, že zafungují skvěle.

Foto: archiv firmy

Na foto: květinový náhrdelník (Bershka, 699 Kč)Foto: archiv firmy

Výrazné náušnice

Ruku v ruce s heslem – čím zdobnější, tím lepší – jdou i výrazné náušnice. A pozor, schovávat je jen na večer by byla věčná škoda. Nápadný šperk můžete vytáhnout i do práce. Pouzdrovou sukni a halenku doplní na jedničku.

Foto: archiv firmy

Na foto: náušnice, ve kterých budete vidět (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě)Foto: archiv firmy

Náramek a prsten v jednom

Náramek, nebo prsten? A proč ne obojí? Pokud vás klasické prsteny nudí, zkuste tohle důmyslné spojení. Motiv křížku bude dobře pasovat ke všemu rebelsky laděnému oblečení.

Foto: archiv firmy

Na foto: náramek s prstenem (Mango, 449 Kč)Foto: archiv firmy

Které doplňky baví nejvíce vás? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám