Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud už netrpělivě vyhlížíte letošní úrodu rajčat, máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme pro vás recept, ve kterém si je vychutnáte více než kdy jindy! Zapečte si rajčata společně s bramborami a masem. Budete nadšeni!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 150 g pecorinu
    7
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml bílého jogurtu
    7
  • 300 g kuřecích prsou
  • 4 ks rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg nových brambor
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a na dvě hodiny je naložte do směsi jogurtu, protlaku a pepře.

02.

Brambory a rajčata nakrájejte na plátky.

03.

Dno pekáčku vymažte olejem a střídejte vrstvy brambor, rajčat, masa a nahrubo nastrouhaného sýra (není třeba solit, protože sýr je i tak dost slaný). Postup opakujte, dokud vám zbývají suroviny.

04.

Naskládaný pekáček vložte do trouby a pečte při 190 stupních Celsia asi 45 minut.

Další tipy, co uvařit z rajčat, naleznete v našich čtyřech tipech na skvělé rychlovky.

Související témata:

Načítám