Hlavní obsah

Čtyři skvělé rychlovky z rajčat

Foto: Thinkstock

Nedáte dopustit na čerstvá rajčata? Zkuste sterilovanáFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se těšíte na čerstvá rajčata z českých zahrad? Navnadit se na ně můžete už těmito čtyřmi skvělými recepty, ve kterých hrají prim rajčata sterilovaná, v některých případech jsou totiž prostě vhodnější. Dáte si třeba italský rajčatový krém s bazalkou?

Článek

Sterilovaná rajčata mají oproti čerstvým jednu velkou výhodu: jsou už oloupaná, a navíc jejich dužina je měkčí, a tudíž vhodnější hlavně do polévek nebo omáček. A právě takové recepty vám spolu s Pražským kulinářským institutem přinášíme. I při koupi něčeho tak obyčejného, jako jsou sterilovaná rajčata, dbejte na dobrý výběr a počítejte s tím, že ty levnější varianty bývají nakyslejší, a stejné je to i v případě rajčatového pyré. Šetřit se prostě někdy nemusí úplně vyplatit.

Sterilovaná rajčata se vám budou hodit třeba do vepřové směsi se zeleninou, bologneských špaget od Lucčina manžela Aleše nebo Sabininy skvělé pikantní quessadilly! A na co všechno používáte sterilovaná rajčata vy?

Související témata:

Načítám