Hlavní obsah

Zapečená vejce v bagetě

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Ačkoliv je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, spousta z nás ji odbývá. Dopřejte si proto alespoň občas vydatný start, který vám dodá energii na celé dopoledne. Co říkáte na vejce v bagetě?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 bagetky
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • pepř
  • sůl
  • mleté chilli
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 jarní cibulky
  • 5 vajec
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka prošlehejte se solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte nasekanou cibulku, nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou šunku.

Krok 2: Přimíchejte smetanu a vše nalijte do vydlabané bagety nebo rozdělte do 4 malých (ty se upečou rychleji). Pečte při 180 stupních Celsia 30 až 40 minut, dokud povrch nezezlátne a střed se nezpevní. Nechte 5 minut vychladnout, a poté krájejte na plátky.

Tip: Vaječnou směs a vydlabanou bagetu si připravte předem, ráno jen naplňte a zapečte. Kromě cibulky můžete přidat i kousky papriky, kukuřici nebo čerstvý špenát.

Podívejte se na naše další 3 tipy na skvělé snídaně.

ynezorPumanzeSaNyknalC