Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ačkoliv je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, spousta z nás ji odbývá. Dopřejte si proto alespoň občas vydatný start, který vám dodá energii na celé dopoledne. Co říkáte na vejce v bagetě?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks bagety
    1
  • 100 ml smetany na vaření 12%
    7
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
    7
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 5 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vajíčka prošlehejte se solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte nasekanou cibulku, nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou šunku.

02.

Přimíchejte smetanu a vše nalijte do vydlabané bagety nebo rozdělte do 4 malých (ty se upečou rychleji). Pečte při 180 stupních Celsia 30 až 40 minut, dokud povrch nezezlátne a střed se nezpevní. Nechte 5 minut vychladnout, a poté krájejte na plátky.

Tip: Vaječnou směs a vydlabanou bagetu si připravte předem, ráno jen naplňte a zapečte. Kromě cibulky můžete přidat i kousky papriky, kukuřici nebo čerstvý špenát.

Podívejte se na naše další 3 tipy na skvělé snídaně.

Související témata:

Načítám