Hlavní obsah

Zapečená zelenina s bramborami a slaninou

Hodnocení:
(9)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jestli milujete bramboráky, ale vadí vám, že se smaží, je pro vás tento recept jako stvořený. Jednoduchá směs se slaninou a žampiony se zapeče pod strouhanými bramborami a dobrota je na světě.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 2 brambory
  • 1 petržel
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a chviličku smažte. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky, přimíchejte ke slanině a restujte dozlatova. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a tymián. Až se rozvoní, podlijte worcesterem a vínem a nechte zredukovat. Odstavte z plotny.

Krok 2: Brambory a petržel nastrouhejte nahrubo. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs v silné vrstvě rozprostřete na žampiony na pánvi či hrnci a vložte do trouby. Nechte asi 15 minut zapéct dozlatova, dokud nejsou brambory hotové. Podávejte jen tak nebo s tmavým pečivem.

Máte rádi tradiční švýcarskou pochoutku rösti? Anebo zkusíte bramboráky bez smažení?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama