Hlavní obsah
3,9
(11)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jestli milujete bramboráky, ale vadí vám, že se smaží, je pro vás tento recept jako stvořený. Jednoduchá směs se slaninou a žampiony se zapeče pod strouhanými bramborami a dobrota je na světě.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 ks žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 2 ks brambor
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a chviličku smažte. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky, přimíchejte ke slanině a restujte dozlatova. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a tymián. Až se rozvoní, podlijte worcesterem a vínem a nechte zredukovat. Odstavte z plotny.

02.

Brambory a petržel nastrouhejte nahrubo. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs v silné vrstvě rozprostřete na žampiony na pánvi či hrnci a vložte do trouby. Nechte asi 15 minut zapéct dozlatova, dokud nejsou brambory hotové. Podávejte jen tak nebo s tmavým pečivem.

Máte rádi tradiční švýcarskou pochoutku rösti? Anebo zkusíte bramboráky bez smažení?

Reklama

Načítám