Hlavní obsah

Nechce se vám špinit nádobí? Uvařte večeři z jedné pánve!

Foto: Greta Blumajerová

Tři super dobrá jídla z jedné pánve, která chutnají luxusně? Zkuste kari, omeletu i kuskus!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hromady špinavých pánví, hrnců a pekáčků jsou vaše noční můra? Tak to jste tady správně! Máme pro vás tři tipy na super dobré večeře z jediné pánve! Nebojte, vybere si každý.

Článek

Na jedné pánvi se dá připravit víc než jen palačinky nebo masová směs na topinky. Nevěříte? Dnešní recepty jsou důkazem! Lahodná vaječná omeleta, pikantní žluté kari s kuřetem nebo jemný kuskus s uzeným lososem rozhodně nejsou odbytá jídla, přesto je máte rychle hotové! Rozpalte plotýnky, připravte pánve, jdeme na věc!

Žluté kari s kuřetem

Na 4 porce potřebujete:500 g kuřecích prsou, 1 červenou papriku, 100 g fazolových lusků, 1 červenou cibuli, ½ cukety, 1 lžičku sušeného chilli, 4 lžičky žlutého kari, 400 ml kokosového mléka, sůl, 2 lžíce oleje, 3 snítky bazalky nebo koriandru

Foto: Greta Blumajerová

Kari rozhodně připravujte s kokosovým mlékem, povýší tohle jídlo na opravdovou lahůdku!Foto: Greta Blumajerová

Postup: Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na kostky a lehce osolte. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj opékat červenou cibuli nakrájenou na půl kolečka. K cibuli přidejte maso a zprudka restujte, dokud se ze všech stran nezatáhne. Pak k masu přidejte papriku nakrájenou na kostičky, cuketu na půlkolečka, celé fazolové lusky a společně asi 3 minuty restujte.

Poté směs zasypte sušeným chilli a žlutým kari, promíchejte a zalejte kokosovým mlékem. Nechte zvolna probublávat asi 8 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pak směs dochuťte solí, vmíchejte nasekané bylinky a podávejte.

Tip: Kuře se zeleninou hravě nahradí večeři. Pokud by vám ale jídlo přišlo málo vydatné, uvařte k němu jasmínovou rýži!

Vaječná omeleta na řecký způsob

Na 2 porce potřebujete:6 vajíček, 1 červenou cibuli, 1 velké masité rajče, hrnek černých oliv bez pecek, 50 g balkánského sýru, sůl, pepř, lžíce olivového oleje, snítku čerstvé petrželky

Foto: Greta Blumajerová

Omeleta je jednoduchá na přípravu, balkánský sýr a olivy jí dodají trochu netradiční chuti!Foto: Greta Blumajerová

Postup: Všechna vajíčka vyklepněte do misky, osolte, opepřete a rozkvedlejte. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj zvolna opékat cibuli nakrájenou na kolečka. Pak přisypte olivy a rajče na plátky a celé zalejte připravenými vajíčky. Oheň stáhněte a vršek omelety zasypte nadrobeným balkánským sýrem. Ve chvíli, kdy to půjde, otočte omeletu na druhou stranu a dopečte. Podávejte posypanou nasekanou petrželkou jako vydatnou snídani nebo lehkou večeři.

Kuskus s uzeným lososem

Na 4 porce potřebujete:100 g uzeného lososa, 2 hrnky kuskusu, ½ l zeleninového vývaru, 2 hrnky čerstvého špenátu, 3 jarní cibulky, 2 lžičky naložených kapar, šťávu z 1 citronu, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje

Foto: Greta Blumajerová

Kuskus s lososem můžete podávat teplý i studený jako salátFoto: Greta Blumajerová

Postup:Vývar přiveďte k varu a kuskus jím zalejte. Počkejte, dokud nenabobtná. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a dejte ji opékat na rozehřátou pánev s olivovým olejem. K cibulce po chvíli přisypte kapary, uzeného lososa a směs zasypte nabobtnaným kuskusem. Vše důkladně promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte šťávou z citronu. 3 minuty společně restujte, pak vypněte oheň a vmíchejte čerstvý špenát.

Jaké rychlovky z jedné pánve děláte doma vy?

Reklama

Načítám