Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Fazole jsou jedním z hlavních zdrojů rostlinných bílkovin a proto je zařazujte do svého jídelníčku minimálně jednou týdně. Tentokrát je zapečte se sýrem, vejcem a jogurtem.

10 min.
Příprava
37 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g fazolových lusků
  • 180 ml bílého jogurtu
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 dl mléka
    7
  • 200 g šunky
  • 150 g mozzarelly
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 lžíce tuku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fazolky očistěte, odkrájejte z nich dřevnaté stopky a přibližně 2 minuty je povařte v lehce osolené vodě.

02.

Šunku nakrájejte na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte nahrubo a smíchejte s vajíčky, jogurtem, mlékem, kořením a povařenými fazolkami.

03.

Směs nalijte do vymazané zapékací misky a vše vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia. Pečte asi 35 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám