Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Letní prázdniny jsou v plném proudu, a to pro mnohé z nás znamená vymýšlení, co praktického a přitom dobrého s sebou připravit na cestu. Zkuste zapečené housky!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 5 ks housky
    1
  • 100 g sýru eidam
    7
  • 100 g krůtí šunky
  • 1 ks mozzarelly
    7
  • 1 hrnek mražené kukuřice
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 ks rajčat
  • 1 trochu soli
  • 1/2 lžičky koření
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Housky rozkrojte tak, aby zůstala jen tenká „poklička“ a vyšší spodek. Ze spodní části pak vydlabejte střídku a dejte ji do misky dost velké na to, aby v ní šly smíchat všechny suroviny. Ke střídce přidejte vajíčka, nastrouhaný eidam, na kostičky pokrájenou mozzarellu, šunku i rajče, přisypte kukuřici, okořeňte a vše smíchejte.

02.

Hmotou pak naplňte housky a bez vrchní části je dejte zapéct. Vršek do trouby nedávejte, byl by příliš tvrdý. Pečte při 180 stupních asi 15 minut, až hmota zpevní a zezlátne. Pak přiklopte, nechejte vychladnout a můžete vyrazit směr nádraží!

A jak zaujmout svačinou děti? Vsaďte na zvířátka.

Související témata:

Načítám