Hlavní obsah

Zapečené vepřové kostky

Hodnocení:
(110)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Milujete večeře z jednoho pekáče? Zapečené vepřové s plátky křupavé bagety a provoněné tymiánem vám zaručeně zachutná!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg vepřové kýty
  • 4 cibule
  • 3 papriky zelené
  • 1 vanička cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • olej na vymazání
Na dohotovení
  • 1 bageta
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na klínky. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na proužky.

Krok 2: Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vložte maso, osolte, opepřete a okmínujte. Přidejte do pekáče nakrájenou zeleninu, celá cherry rajčátka a snítky tymiánu. Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso se zeleninou pečte asi tři čtvrtě hodinky. V průběhu pečení můžete podlít trochou vody nebo vývaru.

Krok 3: Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a máslo nechte rozpustit. Vyndejte pekáč s upečenou směsí masa a zeleniny a navrch úhledně vyskládejte plátky bagety. Pokapejte máslem a vraťte zpět do trouby na dalších zhruba 15 minut, až bageta bude dozlatova. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama