Hlavní obsah

Vepřové kotlety na jablkách a cibuli

Hodnocení:
(75)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Začátek září je letos trochu netradičně ve znamení zralých pozdních jablečných odrůd. Neváhejte a využijte toho k přípravě těchto skvělých vepřových kotlet. Stačí přidat trochu bylinek a cibuli, a špičkové jídlo je za půl hodiny na stole.

Ingredience pro:
4 porce
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • 200 ml masového vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1/2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 jablka
  • 2 červené cibule
  • 4 vepřové kotlety
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety lehce naklepejte paličkou na maso a z obou stran je osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran zprudka orestujte dohněda. Pak je dejte stranou. 

Krok 2: V hrnku smíchejte vývar (v nejhorším použijte obyčejnou vodu) s dijonskou hořčicí. Do pánve podle potřeby přidejte trochu oleje a vsypte na měsíčky nakrájená jablka a cibuli. Asi 4 minuty restujte, dokud nezačnou měknout, pak přidejte nasekané bylinky. Nechte lehce zpěnit a podlejte vývarem s hořčicí. Vložte zpět maso, zanořte je do jablečno-cibulové směsi a ještě asi 5 minut bez poklice poduste – kotlety tak akorát dojdou a omáčka se zredukuje na polovinu. Podávejte s bramborami.

Co říkáte na kombinaci vepřového masa a jablek? Máte ji rádi?

ynezorPumanzeSaNyknalC