Hlavní obsah
3,2
(131)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zralé pozdní jablečné odrůdy se skvěle hodí k tepelné úpravě. Neváhejte a využijte toho k přípravě těchto skvělých vepřových kotlet. Stačí přidat trochu bylinek a cibuli, a špičkové jídlo je za půl hodiny na stole.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1/2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 ks jablek
  • 2 ks červené cibule
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kotlety lehce naklepejte paličkou na maso a z obou stran je osolte a opepřete. 

02.

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran zprudka orestujte dohněda. Pak je dejte stranou. 

03.

V hrnku smíchejte vývar (v nejhorším použijte obyčejnou vodu) s dijonskou hořčicí. 

04.

Do pánve podle potřeby přidejte trochu oleje a vsypte na měsíčky nakrájená jablka a cibuli. Asi 4 minuty restujte, dokud nezačnou měknout, pak přidejte nasekané bylinky. 

05.

Nechte lehce zpěnit a podlejte vývarem s hořčicí.

06.

Vložte zpět maso, zanořte je do jablečno-cibulové směsi a ještě asi 5 minut bez poklice poduste – kotlety tak akorát dojdou a omáčka se zredukuje na polovinu. Podávejte s bramborami.

Co říkáte na kombinaci vepřového masa a jablek? Máte ji rádi?

Reklama

Načítám