Hlavní obsah

Super nehty? Zkuste tajné triky!

Foto: Thinkstock

Pastelové barvy letos povedouFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké barvičky laků a tvar nehtů zvolit na letní měsíce? Trendy říkají, že se po karmínových a rudých odstínech paní Zimy ujímají vlády pastelové barvy. A nejen to, i klasika v podobě francouzské manikúry doznala změn. Nechte se inspirovat a buďte v létě IN!

Článek

Hity? Modrá, růžová a oválky!

Hitem léta je inspirace barvou moře, oblohy – modrá je prostě dobrá. Kolekce laků Dior má ve své letní paletě právě odstíny modré a sytě růžové, ty hrají v této sezoně prim. Ale objevují se i u jiných značek, např. u Avonu nebo Dermacolu. Samozřejmě stále trendy jsou béžová a přirozené tóny, ale chcete-li překvapit, vybarvěte nehty modře, šeříkově nebo růžově. „Tvarově se dostávají do popředí nehty zabroušené do mandlova, ale hranaté zůstávají také," prozrazuje Lenka Hornová, zastupující firmu Glasscare, a dodává, „že velkým plusem pro oválky je, že se méně lámou.“

Nová „francie"

Eva Hynková z Imagestudia Praha zdůrazňuje: „Nejoblíbenější je stále francouzská manikúra, díky své přirozenosti a eleganci. Okraje nehtů se dělají klasicky bílé, nebo jsou stále velmi módní okraje barevné s jemným třpytem – růžovým, lila nebo tyrkysovým. Novým prvkem francouzské manikúry je, že bílé okraje nehtů končí až v polovině lůžka. Letí hranaté, oválné, ale i tvary nehtů vyostřené do špičky. Vždy záleží na ženě, jaký tvar jí nejvíc imponuje.“

Pravidla pro krásu a zdraví

Eva Hynková doporučuje pro kvalitní nehty dodržovat následující pravidla:

  • Nechat si manikérkou poradit, jak nehty správně pilovat (názorným předvedením, získá klientka správné návyky).
  • Rozhodně nikdy nestříhat nehtovou kůžičku, ale změkčit ji speciálním změkčovadlem a potom zatlačit pomerančovým dřívkem, poté se může i zabrousit jemným pilníčkem.
  • Upřednostňovat pilování před stříháním.
  • Barevný lak nenanášet přímo na nehet, ale použít podkladový lak, který zaručí, že nehty nezežloutnou a nebudou se třepit.

A jak dostat nehty do kondice? Radí v Imagestudiu: dostatek minerálů, zejména křemíku, hořčíku a nezapomínat na vitamin C. Čas od času si udělat olejový zábal rukou, je jedno jestli sama doma nebo v kosmetickém salonu. Zaručený recept je nahřát trochu olivového oleje, ponořit do něj špičky prstů, nechat chvíli působit, potom ruce zabalit na patnáct minut do igelitové fólie a froté ručníku. Pokud se vám nehty třepí, zajděte do salonu na P-shine. Při této japonské kúře se do nehtů zalešťují přírodní včelí vosky. První aplikace vyrovnává nerovnosti nehtů a obsahuje řadu vitaminů. Druhá nehty chrání a kryje a dělá je lesklé, vypadají poté jako kdyby byly nalakované bezbarvým lakem.

Foto: Dermacol

Nabídka laků je pestrá, vyberte si ten svůjFoto: Dermacol

Tajemství správného pilování nehtů

Nehet je tvořený několika rohovinovými vrstvami. Když je pilujete, nepřejíždějte po nich sem tam, protože vzniknou trhlinky a nehet se začne třepit a lámat.  Pilujte jen jedním směrem a nejlépe ze strany do středu. A zásadně nepracujte s nehty po koupeli, to jsou náchylnější k třepení. Raději než kovové pilníky používejte keramické nebo skleněné, jsou k nehtům šetrnější. A nezapomeňte je po použití opláchnout.

Doporučení: vyzkoušejte skleněný pilník Glasscare. Je skvělý!

Krásné léto přejeme!

Reklama

Související témata:

Načítám