Hlavní obsah

Houby: Závin s houbami a slaninou

Hodnocení:
(1)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Vrátili jste se z lesa s košíkem plným hub? Zapomeňte tenkrát na recept na smaženici a místo ní vykouzlete luxusní závin. Nebudete litovat!

Ingredience pro:
1 závin
  • 180 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 80 g bílého řeckého jogurtu
  • 300 g čerstvých žampionů
  • 2 cibule
  • 120 g anglické slaniny
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • hrubá kořeněná sůl
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy odměřte mouku, přidejte na kostky nakrájené máslo, jogurt a půl lžičky soli. Vypracujte těsto, které zabalte do fólie a nechte chvíli v chladu.

Krok 2: Mezitím připravte náplň.  Cibuli nakrájejte na kolečka, houby na čtvrtinky a slaninu na kostičky. Vše orestujte na oleji dozlatova. Směs osolte, opepřete, přidejte kmín a vmíchejte tymián.

Krok 3: Vychladlou směs pak rozložte na vyválené těsto, zatočte a okraje pevně přimáčkněte. Závin potřete vejcem, posypte kořeněnou solí a propíchejte vidličkou. Pečte ho asi 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Pro pikantnější chuť vmíchejte do směsi tři prolisované stroužky česneku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek