Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete klasiku, ale nechcete ubližovat svojí postavě? Dopřejte si zdravý oběd, čočku na kyselo podle výživové poradkyně Ivy Veselé!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 45 g červené čočky
  • 100 g marinovaného tofu
    6
  • 40 g cibule
  • 1 ks vejce
    3
  • 5 g olivového oleje
  • 150 g kysaného zelí
  • 1/2 lžíce octa 8%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks zeleninového bujónu
    9
  • 1 špetka pepře
  • 1 list bobkového listu
  • 1 lžička saturejky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čočku uvařte do měkka ve vodě s kořením a bujonem. Vajíčko také dejte zvlášť uvařit natvrdo.

02.

Po uvaření čočku přeceďte, dochuťte solí, pepřem, okyselte octem nebo citronovou šťávou a vmíchejte pokrájené tofu.

03.

Na oleji orestujte pokrájenou cibuli, osolte, opepřete. Čočku podávejte s cibulkou a kysaným zelím nebo sterilovanými okurkami.

Výživové hodnoty: 1922,8 kJ (32,1 g bílkovin, 51,4 g sacharidů, 14,8 g tuku)

Související témata:

Načítám